Alireza Jahanbakhsh vertrekt bij NEC. Na twee seizoenen in de Goffert heeft de Iraniër zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract bij AZ. Bij NEC had hij nog een contract tot juni 2016. De Nijmegenaren verliezen daarmee de smaakmaker in de Goffert van de afgelopen 2 seizoenen.

In de zomer van 2013 maakt Jahanbakhsh de overstap van het Iraanse Damash Iranian Sport Club naar NEC Een ander land, een vreemde taal en een geheel nieuwe cultuur en omgeving, maar Jahanbakhsh weet snel te aarden in Nijmegen en verovert binnen mum van tijd de harten van de Nijmeegse supporters, mede door zijn open houding en zijn wil om van waarde te zijn voor NEC Het seizoen 2013-2014 verloopt echter anders dan gewenst, ondanks zijn memorabele twee gelijkmakers in de laatste competitiewedstrijd bij Ajax uit waarmee hij directe degradatie afwendt.

Met Jahanbakhsh terug naar de Eredivisie!
Terwijl NEC plannen smeedt om promotie te bewerkstelligen in de Jupiler League, speelt Jahanbakhsh voor zijn geboorteland Iran op het WK 2014 in Brazilië. Eind augustus wordt duidelijk ondanks de belangstelling van andere clubs: Ali blieft. En dat blijkt een goede beslissing. Jahanbakhsh ontpopt zich niet alleen tot smaakmaker van NEC maar van de hele Jupiler League. Dat feit wordt bekroond met de prijs voor de beste speler en het onvergetelijke kampioenschap van NEC.

In twee seizoenen bij NEC speelt Jahanbakhsh 64 wedstrijden, geeft hij 22 assists en scoort hij 19 keer. Maar nog meer dan deze statistieken, zal hij vooral herinnerd worden in Nijmegen om zijn vriendelijke karakter, het zingen van het clublied zonder een woord Nederlands te kunnen spreken en zijn prachtige acties, assists en doelpunten op het veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.