N.E.C. heeft een overeenkomst gesloten met Joey Sleegers en Benjamin Kirsten. Marcel Ritzmaier en Lucas Woudenberg worden gehuurd voor één seizoen. Joey Sleegers komt over van Feyenoord en tekent een contract tot en met 30 juni 2018. Sleegers, die op zijn best is als aanvallende middenvelder, speelde in de jeugd van HVV voordat hij naar de club uit Rotterdam vertrok. In het seizoen 2014-2015 werd Sleegers verhuurd aan FC Eindhoven. Bij de club uit Eindhoven maakte Sleegers furore door in 36 wedstrijden 13 keer te scoren en hij ontving de Bronzen Stier voor beste talent van de Jupiler League. Hij kwam eenmaal uit voor Oranje onder 18 en tweemaal voor Oranje onder 20. Sleegers gaat bij N.E.C. spelen met rugnummer 9.

Nieuwe keeper
Keeper Benjamin Kirsten was eerder op proef en tekent een contract tot het einde van dit seizoen. Kirsten begon zijn voetbalcarrière bij Dynamo Dresden en hij vertrok op 13-jarige leeftijd naar Bayer 04 Leverkusen. Bij Leverkusen keepte Kirsten met name in het tweede team tussen 2006 en 2008. Via SV Waldhof Mannheim keerde Kirsten terug bij zijn jeugdliefde Dynamo Dresden. Daar heeft hij inmiddels meer dan honderd duels gekeept. Kirsten krijgt rugnummer 13.

Multifunctionele versterking op het middenveld
De Oostenrijkse middenvelder Ritzmaier maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het betaald voetbal bij SK Austria Kärnten. Vanaf 2010 staat hij onder contract bij PSV. In seizoen 2013-2014 werd Ritzmaier verhuurd aan SC Cambuur waar hij 33 wedstrijden voor speelde en daarin 5 doelpunten en 6 assists maakte. Als Oostenrijks international doorliep hij de jeugdelftallen van onder 16 tot en met onder 21. Ritzmaier ondertekent een huurcontract tot einde van dit seizoen. Ritzmaier zal zijn wedstrijden bij N.E.C. spelen met zijn favoriete rugnummer: 24.

Verdediger Lucas Woudenberg speelde in zijn jeugd voor VV Zwammerdam en daarna voor Feyenoord, waar hij op 1 juli 2011 een contract tekende. In het seizoen 2013-2014 werd Woudenberg verhuurd aan Excelsior. Woudenberg kwam meermaals uit voor Oranje onder 19, 20 en 21. Woudenberg tekent eveneens een huurcontract dat hem tot 30 juni 2016 aan N.E.C. verbindt. Woudenberg zal met rugnummer 15 gaan spelen.

Bart van Ingen, algemeen directeur van N.E.C. is verheugd over deze vier mannen: “We zijn blij dat we al het geduld kunnen belonen met deze vier aanwinsten en daarmee zowel de achterhoede als het middenveld versterken. De basis is een combinatie van talent en ervaring die een extra impuls geven aan deze selectie en de realisatie van ons doel: handhaving. Wat nog hoog op onze wensenlijst staat voor 1 september is het aantrekken van een spits”.