N.E.C. zal met andere bedoelingen naar Almelo zijn afgereisd, maar de ploeg van coach Ernest Faber ging vanmiddag dik verdiend onderuit bij Heracles Almelo; 3-0. Namens N.E.C. kreeg Appiah ook nog eens een rode kaart te zien, na een ogenschijnlijk zware charge.

Het was dus niet de middag van N.E.C. in het verbouwde Polman stadion in Almelo. De Nijmegenaren kwamen al snel op achterstand. Een vrije trap van Tannane dwarrelde zodoende, dat goalie Hannes Halldórsson geen een antwoord schuldig moest blijven. Later herstelde de IJslander zich enigszins bij een inzet van Bruns van Heracles. N.E.C. hobbelde redelijk mee en probeerde via combinaties wel richting het vijandelijke doel te komen, maar echte kansen bleven uit.

Opnieuw snel doelpunt
Even als in de eerste helft, mocht in het tweede bedrijf gastheer Heracles snel scoren. In de 53e minuut mocht Bruns zomaar binnenlopen, nadat Hannes Halldórsson een schot van Darri niet goed wist te verwerken. Na de 2-0 leken de frustraties de overhand te krijgen, en Appiah liet zich gaan. Zijn zware tackle werd met een directe rode kaart bestraft. Zodoende moest N.E.C. door met 10 man en dit was te veel gevraagd. Heracles kreeg nog flinke kansen om verder uit te lopen. Het derde doelpunt voor Heracles kwam er een kwartier voor tijd via Weghorst.

Volgende week krijgt N.E.C. de kans zich te herstellen van de nederlaag bij Heracles. Een mooi affiche staat dan in Nijmegen op het programma, het ongeslagen Ajax komt namelijk langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.