Dertig Middeleeuwse figuranten van de Stichting gebroeders Van Limburg liepen voorop bij de grote optocht op het Middeleeuwenfestival van Soest op 1 augustus. Deze Hanzestad in Midden-Duitsland heeft sinds 2009 een partnerschap met het Nijmeegse festival, waar zij inspiratie opdeden voor het opzetten van hun festival. Zo’n 30.000 toeschouwers maakten het driedaags spektakel mee. Soest viert voor de 4e maal een belangrijke historische vete met de bisschop van Keulen, waarvan de burgers zich in 1444 afscheidden. De hertog van Kleef schoot hen daarbij te hulp. Zijn zus, getrouwd met de hertog van Gelre, wordt gespeeld door een Nijmeegse figurante en speelt prominente rol. Prominent onder de Nijmeegse Middeleeuwers was onze middeleeuwse hertogin Katharina van Kleef.

optocht1

Op het 11e Gebroeders van Limburg Festival van 29 en 30 augustus zullen de Duitse figuranten uit Soest aanwezig zijn en lopen mee in de Nijmeegse optocht. De Blijde incomste is op de zondagmiddag.

Voor meer informatie over festival: www.gvlimburg.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.