Op maandag 31 augustus trekt het ambulancepersoneel in Gelderland-Zuid gezamenlijk op voor een staking. Tussen 10.00 en 14.00 uur zal het personeel het werk kort neerleggen om aandacht te vragen voor een betere cao. Dit zal gebeuren in het centrum van Nijmegen, alwaar ambulancepersoneel zoveel mogelijk mensen wil informeren over hun looneisen. Ambulancepersoneel zou volgens het FNV vaak een stuk minder verdienen dan verpleegkundigen in het ziekenhuis, terwijl ze vaak hetzelfde werk doen.

Niet al het ambulancepersoneel legt 31 augustus tussen 10.00 en 14.00 uur het werk neer, voor spoedeisende hulp blijft gewoon personeel beschikbaar. Ook voor kankerbehandelingen of terminaal zieken blijven de ambulances rijden, zodat het volk niet de spreekwoordelijke tol eist voor de acties.

Ook elders in het land gaat het ambulancepersoneel staken. Op 24 augustus start het personeel in de regio Rotterdam hiermee, en daarna volgen meerdere grote regio’s als Amsterdam en Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.