Het Gebroeders Van Limburg Festival, met ditmaal het thema ‘Ambachten’, was wederom een doorslaand succes. Bij de elfde jaargang van dit festival liep het storm bij alle locaties; zowel bij de terugkerende locaties, als bij de nieuwe elementen.

Bij de gehele organisatie en op de festivallocaties heerste een zeer tevreden en vrolijke stemming. Ondanks het feit dat er dit jaar geschoven is met de locaties (onder andere het Hunnerpark deed niet mee) en de kleinere opzet van het festival, is de organisatie toch erg tevreden over het toegestroomde publiek.

Belevenisroute enerverend en middeleeuws
Een van de voornaamste blikvangers, en een nieuw element, was de Belevenisroute: een enerverende route langs ongeveer twintig locaties die iets met de middeleeuwen te maken hebben. Hierbij kan gedacht worden aan oude torens, kelders en poorten in bijvoorbeeld cafés, winkels en andere monumentale panden (zoals het stadhuis en het Gebroeders Van Limburg Huis). Deze punten werden bewaakt door de eveneens nieuwe Nijmeegse stadswachten, die het historisch achtergrondverhaal gaven over de restanten uit het verleden. Bovendien boden de ondernemers op deze locaties veelal een speciale aanbieding (bijvoorbeeld middeleeuws eten) of een evenement (bijvoorbeeld een verhalenverteller) aan. Deze plekken zijn doorgaans niet openbaar voor publiek, dus dit element heeft absoluut bijgedragen aan het succes van deze elfde editie.

Nieuwe locatie succes
Dit is ook te stellen voor de toevoeging van een andere nieuwe locatie: het Mariënburgplein en de daaraan grenzende bibliotheek en het stadsarchief. Door strategische samenwerkingen met beide instanties te sluiten, konden we een vernieuwend en interactief programma aanbieden.

De bezoekersaantallen zijn inmiddels ook bekend geworden: op beide festivaldagen waren er in totaal ruim 20.000 bezoekers voor het Gebroeders Van Limburg Festival. Deze cijfers stemmen de organisatie uiterst tevreden en wij hopen volgend jaar vanzelfsprekend nog meer enthousiaste bezoekers te mogen verwelkomen!

Meer informatie en beeldmateriaal over het Gebroeders van Limburg Festival is terug te vinden op:
Website: www.gvlimburg.nl
Facebook: www.facebook.com/GvLimburg
Twitter: www.twitter.com/GvLimburg