1.508.500 bezoekers bezochten de binnenstad van Nijmegen tijdens Vierdaagsefeesten. Met dit nieuwe record in the pocket blikt de organisatie met een tevreden gevoel terug op een fantastische week feest.
Bezoekersrecord
Een week lang fantastische muziek- en theaterprogrammering op 37 podia in de binnenstad van Nijmegen met terrassen en kraampjes boordevol lekker eten in alle soorten en maten, heerlijk weer, prachtig aangeklede locaties en goedgezinde mensen heeft geresulteerd in een bezoekersrecord voor Vierdaagsefeesten! Met maar liefst 1.5 miljoen bezoekers was het nog nooit eerder zó druk in het centrum van Nijmegen. ‘Een record was geen ambitie, maar het overkomt je, alles klopte dit jaar,’ laat de organisatie weten. Bij aanvang van Vierdaagsefeesten werd met 197.000 bezoekers al een record gevestigd met de drukste zaterdag ooit. De organisatie is trots op alle ondernemers, vrijwilligers, harde werkers, ondersteunende diensten en organisaties die het evenement zo mooi hebben neergezet en dankt alle enthousiaste bezoekers die de afgelopen week de Nijmeegse binnenstad aandeden en hun zeer gewaardeerde sfeervolle steentje bijdroegen aan deze fantastische week.

Laatste dag topprogrammering
Op de slotdag van Vierdaagsefeesten genoten de bezoekers voor de laatste keer dit jaar van weer een flinke portie prachtige programmering. Lee Towers werd met open armen ontvangen bij Matrixx Live aan de Kade. FeestDJ Ruud zette de Matrixx Jupiler Stage nog één keer massaal op zijn kop. En de Belgische singer-songwriter Ozark Henry verraste het publiek in de Stevenskerk met zijn unieke sound. Samen met nog vele andere artiesten op de 37 podia – in totaal traden er deze week 3360 artiesten op – deden alle toppers tesamen het licht uit van Vierdaagsefeesten 2015.

De stad kraakte afgelopen week in haar voegen: de DAR is nu aan de slag voor de laatste geweldige schoonmaakronde, de vrachtwagens staan opgelijnd bij de invalswegen van het centrum om alle podia, het licht en het geluid weer mee te nemen, de urine wordt vervoerd voor recycling naar het verwerkingsbedrijf en we scoren nog één keertje op de Day After met de Super Sale Zaterdag. Om af te kicken van deze fijne week bieden onze binnenstadsondernemers mooie kortingen voor alle shopaholics. We kijken uit naar de Vierdaagsefeesteneditie 2016!

Bezoekersaantallen Vierdaagsefeesten 2015
Zaterdag 197.000 bezoekers
Zondag 205.000 bezoekers
Maandag 175.000 bezoekers
Dinsdag 192.500 bezoekers
Woensdag 254.000 bezoekers
Donderdag 245.000 bezoekers
Vrijdag 240.000 bezoekers

Weektotaal 2015: 1.508.500
Weektotaal 2014: 1.442.000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.