Op de laatste ochtend van de 99ste Vierdaagse zijn de felbegeerde Vaantjes uitgereikt aan de Nederlandse militaire eenheden die bewezen hebben de beste te zijn op het gebied van geoefendheid, tenue en uiterlijk voorkomen.

Het Vaantje werd per krijgsmachtdeel uitgereikt aan de detachementen van 11 Bevoorradingscompagnie Air Assault (Koninklijke Landmacht), Vliegbasis Woensdrecht (Koninklijke Luchtmacht), Tamboers en Pijpers Korps Mariniers (Koninklijke Marine) en het detachement Kmar Algemeen (Koninklijke Marechaussee).

Bij de Studenten Weerbaarheden, die de traditie van de ‘Vaantjes’ niet kennen, ging de hoogste eer naar het Haagsch Studenten Schutters Korps ‘Pro Libertate’.
Traditiegetrouw werden de prijzen op de militaire rustplaats bij de pontonbrug van Cuijk uitgereikt door respectievelijk Luitenant-generaal De Kruif, Generaal-majoor Van Duren, Schout bij Nacht De Waard en Generaal-majoor Van den Brink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.