De SP maakt zich zorgen over de toekomst van de Nijmeegse zwembaden. Op 10 juli berichtte De Gelderlander over de plannen voor de sluiting van de locaties in Dukenburg en West. NV Sportfondsen Nijmegen wil deze vervangen door één zwembad op een tussengelegen plek. Een mogelijke optie is de Winkelsteeg. De SP vindt dit geen volwaardige vervanging voor de zwembaden die nu dreigen te verdwijnen en heeft vragen gesteld aan het stadsbestuur.

Stijn Vat, gemeenteraadslid namens de SP: “Wat de SP betreft is het onacceptabel dat er zwembaden verdwijnen uit de wijken. Onze inzet is juist dat er in de wijken geïnvesteerd wordt en dat voorzieningen overeind blijven. De zwembaden in Dukenburg en West liggen op een goede locatie, middenin de wijk. Daarmee zijn ze goed bereikbaar voor jonge gezinnen met kinderen. De Winkelsteeg is erg afgelegen en wat ons betreft onvoldoende compensatie als deze twee locaties verdwijnen. Wij hebben Dukenburg beloofd dat voorzieningen behouden blijven en die belofte maken we hoe dan ook waar.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.