De Nijmeegse Schaatsvereniging organiseert met Sporter voor Natuur op zaterdag 11 juli a.s. voor de tweede keer de Skeeler en Wielertocht vanaf Hotel Restaurant Oortjeshekken.

Na het succes van vorig jaar is besloten het evenement voort te zetten. Dit jaar zijn er 150 startplekken beschikbaar voor 4 afstanden. Skeeleraars genieten van een mooie ronde door de Ooijpolder van 30 km, voor de kinderen is er een ronde van 7 km. Wielrenners kunnen kiezen uit een route van 75km of 100 km door de polders, de bossen en de heuvels in het het Rijk van Nijmegen.

Het is een echte gezinsactiviteit. Deelname is mogelijk voor jong en oud, voor beginners en gevorderden. Voor het kroost van jonge ouders is er professionele kinderopvang aanwezig en voor minder sportieve gezinsleden wordt er een wandelexcursie verzorgd door Vereniging Nederlands Cultuurlandschap.* *Voor alles is gezorgd, pauzeplaatsen, EHBO, voorrijders, en extra voorzieningen.

Van het inschrijfgeld (€ 10,– p.p.) gaat € 2,– naar het herstel van de houtwallen in de Ooijpolder. De inscrhijving start ter plaatse om 9.00 uur, om 10.00 uur wordt het startsschot gegeven door Renske Helmer, de wethouder cultuur en sport van de gemeente Nijmegen.

Aanmelden kan via: http://saefrencken.wix.com/skeelerwielertocht