Donderdag 1 oktober organiseren Transition Town Nijmegen en Milieucentrum de Broeikas een vegetarische donderdag. Op deze dag wordt vegetarisch eten onder de aandacht gebracht. In het kader van deze dag wordt ook een vegetarische receptenwedstrijd georganiseerd. Dit wordt gedaan in samenwerking met Kookers, live cooking in Nijmegen. Zij stellen de faciliteiten ter beschikking voor de finale op 1 oktober. Kandidaat prijswinnaars bereiden op die dag hun recept.

Aan de receptenwedstrijd kan iedereen deelnemen in de categorieën “vegetarisch” of “veganistisch”. Wel wordt er een onderscheid gemaakt tussen professionele koks en amateurs. Ook is er een aparte categorie voor kinderen. Voor hen wordt geen onderscheid gemaakt tussen vegetarisch en veganistisch.

Finale op 1 oktober
Na een voorselectie gaan de beste recepten door naar de finale. Zij zullen op 1 oktober worden bereid door de inzender en het gerecht zal ter plekke beoordeeld worden door een deskundige jury. De winnaars ontvangen een mooie prijs. Iedereen die deelneemt ontvangt in ieder geval een kortingsbon van €50,- voor een leuke workshop bij Kookers.

Verdere informatie over wedstrijdreglement en de wijze van deelname is te vinden op www.vegetarischedonderdagnijmegen.nl