Het LUX weekprogramma vanaf donderdag 9 juli tot dinsdag 14 juli. Vanaf donderdag 9 juli zullen er drie premières te zien zijn bij LUX. Daarnaast is er een speciaal FilmOntbijt en studentenavond. Ook is er een roze borrel.

v.a. DO 09/07/15 Filmpremière La isla minima – Alberto Rodríguez
v.a. DO 09/07/15 Filmpremière The Face of an Angel – Michael Winterbottom
v.a. DO 09/07/15 Filmpremière The One I Love – Charlie McDowell
ZO 12/07/15 Special FilmOntbijt
ZO 12/07/15 Special Roze Borrel – Getting Go: The Go Doc Project
MA 13/07/15 Special Studentenavond@LUX
DI 14/07/15 Special SneakPreview

 

Vanaf donderdag 9 juli
Filmpremière
La isla minima – Alberto Rodríguez

Spanje, 1980. Twee zusjes verdwijnen onder verdachte omstandigheden in een verlaten dorp in de uitgestrekte moeraslanden van Zuid-Spanje. Vanuit Madrid vertrekken twee politieagenten, die elkaars tegenpolen zijn, naar de regio waar de meisjes zijn verdwenen. Wanneer ze op twee lijken stuiten, moeten de agenten hun verschillen opzij zetten om de moordenaar te vinden die al jaren het dorp in zijn ban houdt.
La isla minima is een sfeervolle en intelligente thriller die 10 Goya’s (Spaanse Oscars) won voor onder andere Beste Film, Beste Regisseur en Beste Acteur. Regisseur Alberto Rodríguez nam deze film op in de moerassen van Guadalquivir. Juist de setting van het onherbergzame moerasland draagt bij aan de spanning en wreedheid van deze thriller.
LUX Mariënburg, regulier tarief

 

Vanaf donderdag 9 juli
Filmpremière
The Face of an Angel – Michael Winterbottom

In The Face of an Angel krijgt filmmaker Thomas (Daniel Brühl, Woman in Gold) de kans het boek te verfilmen over de controversiële rechtszaak tegen student Jessica Fuller over de moord op haar huisgenoot Elizabeth Pryce. Om de zaak te onderzoeken reist hij samen met journaliste en schrijfster van het boek, Simone Ford (Kate Beckinsale, The Aviator), naar Italië, waar de moord heeft plaatsgevonden. Ze komen terecht in een krankzinnig mediacircus. Thomas begint ernstig te twijfelen aan de motieven van degenen die zich zowel met de film als de rechtszaak bezighouden. Hij besluit van koers te veranderen en niet verder mee te gaan in de hype rondom het geweld en de beschuldigen. Hij kiest ervoor een film te maken over het slachtoffer Elizabeth, om juist haar leven, liefde en vreugde aan de wereld te laten zien.
Regisseur Michael Winterbottom liet zich voor The Face of an Angel inspireren door de onopgeloste moord op een Britse student in Perugia in 2007. De film is niettemin alles behalve een crime story of reconstructie. The Face of an Angel kaart juist de verschillende verhalen aan; van de film- en literaire wereld, de media en bovenal het verhaal van het slachtoffer.
LUX Mariënburg, regulier tarief

 
Vanaf donderdag 2 juli
Filmpremière
The One I Love – Charlie McDowell

Op advies van hun relatietherapeut (Ted Danson, tv-serie Cheers) gaan Ethan (Mark Duplass, Zero Dark Thirty) en Sophie (Elisabeth Moss, Mad Men) een weekend naar zijn buitenverblijf om hun huwelijk te redden. Wanneer ze het bijzondere huis binnenstappen, betreden ze een surrealistische, andere wereld. Hierdoor komen ze letterlijk zichzelf tegen, iets wat grote consequenties voor hun relatie heeft….

The One I Love is een verrassende en fijnzinnige film die het midden houdt tussen een romantische komedie en sciencefiction. Deze tweede film van regisseur Charlie McDowell is intelligent en creatief en zoekt de grenzen op in zowel de verhaallijn als het filmgenre.
LUX Mariënburg, regulier tarief

 

Zondag 12 juli
Special
Roze Borrel – Getting Go: The Go Doc Project
Eén keer per maand heeft LUX een gezellige borrelmiddag voor gays & lesbians. Voorafgaand aan de Roze Borrel vertoont LUX een speciaal geprogrammeerde film. Daarna kun je samen met alle gasten vanaf 15.00 uur naborrelen. Met op 12 juli de vertoning van Getting Go: The Go Doc Project.
Tanner, een nerdy filmmaker, wil een documentaire maken over het nachtleven van New York. Eigenlijk wil hij vooral een zeer aantrekkelijke go-go danser (gespeeld door een real-life go-go danser) ontmoeten, voor wie hij een flinke cyber-obsessie heeft.
We volgen de twee door de stad en naar bars, dakterrassen, huiskamers en uiteindelijk ook slaapkamers. Naarmate het project vordert, slaat het machtsevenwicht tussen de twee mannen om. Een buitengewoon spannende, intrigerende, sexy en vernieuwende mix tussen speelfilm en documentaire.
LUX Oranjesingel, start film: 14.15 uur, start borrel: 15.00 uur, film regulier tarief, entree borrel gratis

Openingstijden Kassa LUX Mariënburg
MA t/m ZA: 11.30 – 22.15 uur
ZO: 09.30 – 22.15 uur
Tel. 024 3816859

Openingstijden Kassa LUX Oranjesingel
Dagelijks: 11.30 uur tot een kwartier na aanvang laatste voorstelling
Tel. 024 3816859

Openingstijden Café LUX
ZO t/m DO: 09.00 – 01.00 uur
VR & ZA: 09.00 – 02.00 uur
De keuken is dagelijks geopend van 09.00 – 12.00 (ontbijt), 09.00 – 16.00 uur (lunch) en vanaf 17.30 uur (diner)