N.E.C. is rond met de IJslandse keeper Hannes Halldórsson. De doelman komt over van het Noordse Sandnes Ulf en tekent een contract voor twee jaar.

De 31-jarige international speelde eerder voor Fram Reykjavik (IJsland), SK Brann Bergen (Noorwegen) en KR Reykjavik (IJsland). Met deze laatste club werd hij in 2011 en 2013 landskampioen.

Halldórsson maakte zijn debuut in het IJslandse nationale elftal op 6 september 2011 tijdens een kwalificatiewedstrijd. Sindsdien is hij vaste kracht onder de lat van zijn geboorteland en keepte hij onder andere alle interlands in het kwalificatietoernooi voor het WK 2014, waarin IJsland na verlies in de play-offs net naast een plek op het WK greep. In het kwalificatietoernooi dat nu bezig is voor het EK 2016 versloeg IJsland met Halldórsson in het doel achtereenvolgens Turkije (3-0), Letland (0-3) en Nederland (2-0).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.