Vage bedoening op de Ramblas

Tijdens de Vierdaagse van Nijmegen is het muZIEum weer aanwezig op de Ramblas en wel helemaal in vakanZIEstemming. Met een uitrustplek en verschillende activiteiten ervaren bezoekers de Vierdaagse op de Ramblas door een heel andere bril, of compleet zonder zicht.

Het wordt letterlijk een vage bedoening, want het muZIEum is het ervaringsmuseum van zien, weinig zien, of helemaal niets zien. Deze zomer staat het muZIEum in het teken van Vakantie Zonder Zicht. Daarbij komen de typische activiteiten aan bod die horen bij de vakantie. Men kan ervaren hoe het is om van een vakantie te genieten met een visuele beperking.

‘Blind wandelen’
Het publiek kan tijdens de Vierdaagse een parcours van geleidelijnen helemaal blind bewandelen. Daarnaast is er de mogelijkheid om uit te rusten in de relaxplek met een slechtziendenbril op. De muZIEum-medewerkers met een visuele beperking vertellen bezoekers graag meer over hun ervaringen. Op deze manier wil het muZIEum slechtziendheid en blindheid onder de aandacht brengen.

Van zaterdag 18 t/m vrijdag 24 juli staat het muZIEum elke dag van 14:00 tot 20:00 op de Ramblas. bij het Keizer Karelplein en vlakbij de ingang van de parkeergarage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.