Mirre is op 1 juli vanaf Radio Kootwijk gestart aan haar fietstocht van 5.000 kilometer door de Gelderse streken. In 100 dagen fietst Mirre door de Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en de Achterhoek. Mirre bezoekt evenementen, maakt kennis met de inwoners van Gelderland en slaapt iedere dag op een andere plek. Onderweg is Mirre live te volgen via 5000kmgeldersestreken.nl, haar social media kanalen, #5000kmgld en via een livestream vanaf haar fiets.

5000 km door de Gelderse streken live te volgen
Mirre fietst iedere dag ongeveer 50 kilometer door de Gelderse streken. Op 5000kmgeldersestreken.nl is de route per dag te bekijken en wordt getoond waar Mirre op dit moment fietst. Via de website en via social media (#5000kmgld) kan iedereen haar een tip geven en de ervaringen van Mirre volgen. Iedere dag plaatst Mirre een blog over wat ze die dag heeft meegemaakt. Tevens kan er diverse keren per dag worden meegekeken naar haar avonturen via een livestream vanaf haar fiets.

Uitgezwaaid door toeristische ondernemers
Op een zonovergoten ochtend is Mirre gestart vanaf Radio Kootwijk. Het startschot vond plaats onder een ballonnenboog waar Mirre werd uitgezwaaid door toeristische ondernemers. Op de eerste paar kilometers van de fietstocht fietsten ze met haar mee om haar succes te wensen.

Mirre is geselecteerd uit 900 sollicitaties
Vanaf mei kon iedere fietsliefhebber uit Nederland solliciteren op ‘de beste vakantiebaan van Nederland’. Bijna 20.000 mensen bezochten de inschrijvingswebsite waarvan er 900 daadwerkelijk solliciteerden. Na een selectiedag op de Posbank met de top 12 kwam Mirre (28, Groningen) als winnaar uit de bus. “Heel cool, oh wow! Cool! Ik heb echt zoveel zin in om de komende maanden in de Gelderse streken te gaan fietsen. Echt heel erg leuk!” aldus Mirre, nadat aan haar bekend was gemaakt dat ze de beste vakantiebaan van Nederland had gewonnen.

Iedereen uitgenodigd om mee te doen
“We vragen onze Facebook, Twitter en Instagram communities ons te vertellen waar Mirre onderweg moet stoppen. Ook nodigen we onderweg allerlei mensen uit. We hopen zo dat Mirre op verborgen plekjes komt en dat er bijzondere ontmoetingen ontstaan met Mirre’s volgers en andere mensen die in Gelderland wonen of op bezoek zijn. We willen de ‘echte’ Gelderse streken laten zien en iedereen die wil, invloed op de route te geven”, zegt Hanneline Oosting, projectmanager van Toerisme Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.