Na weken van hard werk door de leerlingen van de Tarcisiusschool is op maandag 6 juli live op Omroep Gelderland het 24 meter lange kunstwerk in de Nijmeegse wijk Brakkestein geopend. Speciaal voor dit project is de hulp ingeroepen van actionpainter Hein van Houten uit het Land van Maas en Waal. Geïnspireerd door een enorme hoeveelheid tekeningen van de leerlingen van de Tarcisiusschool heeft Hein het ontwerp gemaakt voor het kolossale kunstwerk van maar liefst 48 vierkante meter dat al tijdens het maken ontzettend veel bekijks had. Het handelsmerk van Hein, felle kleuren en harde lijnen, zijn dan ook duidelijk aanwezig in het kunstwerk.

Het idee en het faciliteren van het kunstwerk zijn afkomstig van de bouwonderneming Ballast Nedam. De Nederlandse bouwgigant heeft het voortouw genomen in dit project, maar heeft volledig de vrije hand gegeven aan de actionpainter en de jonge kunstenaars van Tarcisiusschool. Het resultaat is een ware kleurexplosie van ongekend formaat, maar bovenal een prachtige samenwerking tussen de bouwondernemer, de Tarcisiusschool en Hein van Houten.

Opening
De grootse opening werd gedaan door de leerlingen van de Tarcisiusschool en Hein en bestond uit drie onthullingen van steeds acht meter en was live te volgen via de radio (Omroep Gelderland). Maar natuurlijk was ook Omroep Gelderland TV aanwezig om de opening uit te zenden.

De wijk Brakkestein mag met recht trots zijn op het kunstwerk, dat al voor veel toeristen de achtergrond is gebleken voor selfies. Natuurlijk zagen op 6 juli de vele toeschouwers hun kans schoon om met de kunstenaars op de foto te gaan. Van Houten zegt hierover: “Een groter compliment kan ik me niet wensen.”