Tijdens de 99e editie van de Vierdaagse is de 1,5 miljoenste Vierdaagsebeloning uitgereikt. Anne Timmermans (14) uit Ubbergen bleek de gelukkige te zijn. Zij ontving de beloning om 12.48 uur uit handen van de heer Ton Thomassen, Hoofd Financiën van Stichting DE 4DAAGSE, op start/finishterrein de Wedren.

Anne reageerde enorm verrast en opgetogen op deze bijzondere aanmerking. “De Vierdaagse is al zo’n geweldig feest. Dit maakt het helemaal te gek!”. Anne heeft drie voltooide Vierdaagsen (30 km) op haar naam en werd geflankeerd door haar vader, die als begeleider meeliep.

Finish
Anne kwam fris als een hoentje over de finish. Gevraagd naar wat ze nu zo geweldig vindt aan de Vierdaagse, antwoordt ze: “Alle dagen zijn mooi, maar de derde dag, de dag van Groesbeek, is voor mij extra bijzonder. Dan loop ik zowat langs mijn huis.” Bureauliste Marie-Thérèse van Delden had de eer om Anne het cijfer ‘3’ op te spelden. De heer Thomassen was blij verrast met de jonge leeftijd van de deelneemster aan wie hij de 1,5 miljoenste beloning mocht uitreiken: “Mooi om te zien dat de nieuwe generatie wandelaars groeit.” Naast eeuwige roem ontving Anne een sportkledingpakket van Hi-Tec, hoofdsponsor van de Vierdaagse. Anne liet desgevraagd weten ‘volgend jaar ook zeker erbij te willen zijn!’.

Sinds 1909, het jaar waarin de Vierdaagse voor het eerst werd georganiseerd, wordt aan degenen die de prestatiemars tot een goed einde hebben gebracht, een Koninklijk erkende onderscheiding uitgereikt. Want dat is het Vierdaagsekruis: een beloning voor betoonde marsvaardigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.