Op zaterdag 18 juli a.s. om 12:00 uur gaat de eerste kidsloop van start. De Vierdaagsefeesten Kidsloop is een kinderwandelparcours door het centrum van Nijmegen, speciaal voor kids tot en met 12 jaar. Iedere dag loopt de route via een andere echte Nijmeegse locatie, zoals de Waalkade en het Kronenburgerpark.

 

Kinderen zijn zich er vaak niet van bewust dat je voldoende water moet drinken tijdens het sporten, en dus ook tijdens het wandelen. Niet alleen als het warm is! Het is dus belangrijk om voldoende water te drinken. De Nederlandse drinkwaterbedrijven leveren kraanwater van super kwaliteit. Je kan het altijd uit de kraan tappen; makkelijk en goedkoop.
Niet alleen kinderen maar ook volwassenen in Nederland vinden het vanzelfsprekend dat er voldoende en schoon drinkwater is en dat de waterveiligheid in Nederland optimaal in orde is.

In Nederland zijn wij onlosmakelijk verbonden met het water. We danken onze welvaart aan de ligging tussen de zee en de grote rivieren. We hebben onze bescherming goed geregeld. En we hebben schoon water, uit de kraan en om in te zwemmen. Maar het werk aan ons water is nooit af. We zijn kwetsbaar. Het klimaat verandert. De zeespiegel stijgt, terwijl de bodem blijft dalen. Er komen meer periodes van droogte, of juist van veel neerslag. En het blijft elke dag een hele klus om ons water schoon te houden. Daarom moeten we dag in dag uit werken aan ons water. Om te zorgen dat wij veilig blijven, en dat we voldoende schoon water houden. Voor nu en de toekomst.

 

Gezamenlijke waterpartners starten campagne Ons Water
Onder het motto ‘Zonder Ons Water kun je niet’ openen Ernst en Bobbie samen met de Burgemeester Hubert Bruls, Gedeputeerde Josan Meijers en Joke Cuperus (Hoofd ingenieur Directeur Rijkswaterstaat) de allereerste Kidsloop als onderdeel van de 46ste editie van Vierdaagsefeesten. Symbolisch is dit ook de aftap van Ons Water in de provincie Gelderland. Ons Water is de nieuwe gezamenlijke publiekscommunicatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, waterschappen, waterbedrijven, provincies en gemeenten om Nederlanders waterbewuster te maken. Met Ons Water laten de organisaties die werken aan water zien wat ze samen allemaal doen en wat ze verwachten dat mensen zelf doen. Op www.onswater.nl kan iedereen op postcode informatie en verhalen selecteren en kun je zien wat er bij jou in de buurt gebeurt en wat jij kunt doen.