Vandaag, op Duurzame Dinsdag van de Vierdaagsefeesten, start in Nijmegen een speciale Fairtrade wandeling. Stichting Vierdaagsefeesten doet sinds vandaag officieel mee met de campagne Fairtrade Nijmegen. Deze samenwerking wordt gevierd, samen met het publiek, door een eigen wandelwedstrijd uit te schrijven. Deelnemers kunnen eerlijke producten winnen als zij meedoen.

Fairtrade Nijmegen is een werkgroep die al sinds een ruim jaar campagne voert om meer eerlijke en duurzame handel in Nijmegen te stimuleren. Steeds meer grote en kleine Nijmeegse spelers doen mee. “Met de deelname van de Vierdaagsefeesten kunnen we samen een groot publiek bereiken dat bewuster gaat kiezen voor duurzaamheid”, vertelt Caroline de Greeff van de werkgroep.

“Wat bijzonder is”, gaat Caroline verder, “is dat we direct een gezamenlijke actie hebben ontwikkelt voor tijdens de feesten van deze zomer: de Fairtrade Wandeling. Deze wandeling door het centrum van Nijmegen is een kennismaking met de stad, haar historie en ondernemers in de binnenstad die Fairtrade producten verkopen en al meedoen met onze campagne. In afstand is het nog een korte wandeling zodat je alle tijd kunt nemen om te genieten van alles wat je ziet en hoort tijdens het wandelen.”

Fairtrade Wandeling
De wandeling start en eindigt op het Joris Ivensplein, dat dit jaar tijdens de Vierdaagsefeesten verandert in een duurzaam ‘Party into the Future’ plein. De route leidt door de mooie oude straatjes van de stad, langs leuke cadeauwinkels of horeca die fairtrade producten verkopen. Terug op het Joris Ivensplein kun je alvast een kijkje kunt nemen in jouw energieke toekomst.

Wedstrijd op 21 juli
Lopers die de Fairtrade wandeling op Duurzame Dinsdag 21 juli maken en hun Fairtrade Vierdaagsegevoel in de sociale media delen, maken kans op een leuke fairtrade prijs! Meer informatie staat op de website www.fairtradenijmegen.nl.

Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die een gemeente kan behalen als een groot deel van de winkels, horeca, bedrijven, organisaties, lokale overheid en inwoners samen werken aan meer eerlijke handel. In Nederland hebben al 57 gemeenten deze titel.