Vandaag, maandag 13 juli, lanceert de werkgroep Fairtrade Nijmegen haar website. De site verbindt alle partijen die zich hard maken voor meer eerlijke handel in de stad. Sinds ruim een jaar voert een groep burgers campagne onder de noemer ‘Nijmegen gaat voor fair’, om samen met winkels, horeca, bedrijven, organisaties en inwoners Nijmegen een echte ‘Fairtrade Gemeente’ te maken. De website moet het makkelijker maken om gevonden te worden en meer mensen actief te betrekken.

“Met deze site hebben we een belangrijke stap gezet, vertelt Gesuino Poddighe van de werkgroep. We hopen dat meer partijen ons nu weten te vinden en we goed duidelijk kunnen maken welke meerwaarde het voor hen heeft om mee te doen met Fairtrade Nijmegen”.

Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die een gemeente kan behalen als een groot deel van de winkels, horeca, bedrijven, organisaties, lokale overheid en inwoners samen werken aan meer eerlijke handel. In Nederland hebben al 57 gemeenten deze titel.

 

Fairtrade Nijmegen is een initiatief voor alle burgers, bedrijven en organisaties die eerlijke en duurzame handel belangrijk vinden. Wil jij ook meedoen? Neem dan een kijkje op www.fairtradenijmegen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.