Vorige week dinsdag was de eerste vaardag van de toeristische pendelboot. Vanuit 15 opstapplaatsen kan het publiek meevaren voor een tocht over de grote rivieren. Ieder dinsdag in de maanden juli en augustus kan men deze zomer weer meevaren met de pendelboot. Op de gekozen plek kun je van de boot af en uitstapjes maken in het aantrekkelijke landschap in de omgeving. De fiets mag uiteraard mee op de boot!

Pendelboten
De pendelboten varen dit jaar op 7 dinsdagen tussen 14 juli en 25 augustus over de Waal, de IJssel en de Nederrijn. Vertrekplaatsen zijn Arnhem, Nijmegen, Tolkamer, Rees (D), Deventer, Kasteel Doorwerth en Eiland van Maurik met diverse aanlegplaatsen onderweg. Kaartjes voor enkele reis en retour zijn aan boord te koop. In iedere aanlegplaats staat een haltebord met de exacte aankomst- en vertrektijden. De fiets mag mee aan boord. De boten varen ieder hun eigen traject met voldoende mogelijkheden voor combinaties met wandelen, fietsen, stad- en horecabezoek met tijd voor attracties en musea.

Inspiratiebrochure en fietsroutes
Het volledige vaarschema van de pendelboot, routekaarten, prijstabel en tal van tips om een vaartocht te combineren met een fietstocht in de omgeving is gebundeld in een (gratis!) inspiratiebrochure. Die is verkrijgbaar bij VVV’s en toeristisch bedrijfsleven in de regio Arnhem Nijmegen en de aanlegplaatsen van de pendelboot. Het vaarschema is ook vermeld op gelderlandwaterkant.nl

Ondersteuning
De activiteiten worden uitgevoerd door het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen RBT KAN. Het geheel is mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning door de Provincie Gelderland en het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling ´Hier wordt geïnvesteerd in uw toekomst!’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.