Restaurant Ivory uit Nijmegen is een crowdfunding campagne gestart via Zencap.nl om financiering te realiseren voor het vervangen van het keukenapparatuur en de bar. Crowdfunding is een nieuwe, en snel groeiende manier van financieren waarbij de ondernemer minder afhankelijk is van traditionele financiering. Particulieren en andere investeerders kunnen een (klein) bedrag investeren in het bedrijf en ontvangen hierover rente als vergoeding. Deze kleine bedragen vormen samen het totaal gevraagde geldsom om het project volledig te financieren.

Lokaal ondersteunen
Wellicht kent u restaurant Ivory wel, en mogelijk bent u er zelf wel eens geweest. Dit restaurant scoort erg hoog op restaurant recensie site Iens.nl, en won in 2014 de landelijkse publieksprijs voor het beste restaurant tijdens de heerlijke10daagse. Om dezelfde kwaliteit te blijven garanderen is het krediet aangevraagd, welke besteed zal worden aan het vervangen van de keukenapparatuur en de bar. Naast efficienter werken, geeft dit meer overzicht en levert het ongeveer 25% meer capaciteit op.

Het mooie aan crowdfunding is dat dit vooral uitkomst biedt aan kleine en lokale bedrijven omdat deze vaak lastig toegang hebben tot financiering. Het is een goed alternatief voor een traditionele lening, en geeft particulieren de kans om met een klein bedrag bedrijven te ondersteunen die in hun regio actief zijn. Het is een geweldige gedachte dat je door middel van een investering vanaf € 100, het lokale bedrijfsleven kan ondersteunen, en daar ook nog een aantrekkelijk rendement op kan maken.

Over Zencap
Zencap Nederland is een online marktplaats voor bedrijfskredieten. Het platform is de snelst groeiende online marktplaats voor bedrijfsfinancieringen in Europa, en maakt deel uit van de Zencap Groep die in maart 2014 is opgericht. In de afgelopen 5 maanden heeft Zencap in Nederland al bijna 3 miljoen euro aan krediet verstrekt. MKB-ers die een online aanvraag indienen ontvangen binnen 48 uur een kredietbeslissing. Bij de Zencap Groep werken in totaal circa 80 mensen, waaronder financiële experts.