De doorkomst van de Vierdaagse door Beuningen en Weurt, op de tweede marsdag op woensdag 22 juli, is voor veel inwoners van de gemeente Beuningen een hoogtepunt in de zomer. Burgemeester Carol van Eert is ontzettend trots op dit prachtige internationale evenement.

Op het Thorbeckeplein staat een gezellig terras met daarbij een ontvangsttent van de gemeente Beuningen. Daar moedigt burgemeester Carol van Eert elke loper persoonlijk aan. Beuningse lopers krijgen op de vrijdag voorafgaand aan de Vierdaagse een leuke attentie uitgereikt, zodat zij goed herkenbaar zijn tussen de duizenden wandelaars die gemeente Beuningen passeren.

Dag van Wijchen-Beuningen
De tweede marsdag is traditioneel de dag van Wijchen-Beuningen. Deze dag wordt door velen omschreven als de zwaarste. Om dit te doorbreken is Beuningen met haar inwoners verrassend actief door veel verschillende activiteiten te organiseren in Beuningen en Weurt. Dit om ervoor te zorgen dat het wellicht wel een zware dag voor de lopers wordt, maar zeker geen saaie dag!

Oud-Weurt
Vanwege de werkzaamheden aan de Van Heemstraweg in Weurt loopt de Vierdaagseroute dit jaar door de Pastoor van der Marckstraat. Deze straat was vroeger een onderdeel van de hoofdroute door het land van Maas en Waal. Hierdoor liggen aan deze straat ook diverse monumentale panden:
* Wanneer de wandelaars Weurt via de Pastoor van der Marckstraat binnenlopen, komen ze aan de linkerkant een gepleisterde boerderij met lage verdieping en pannen schilddak tegen. Deze 17e eeuwse boerderij is een rijksmonument.
* Een stuk verderop, na de kruising met de Kerkstraat, staat rechts het Maristen Klooster. Dit klooster is in 1905 gebouwd voor de Ursulinen van St. Salvator. In 1911 namen de Franciscanessen van Veghel het over. De Maristen zijn er in 1959 als laatste bijgekomen.
* Op de hoek Pastoor van der Marckstraat/Dijkstraat valt de fantasietuin met daarin een verzameling bontgekleurde beelden en poppen zeker op. De eigenaar van de woning past de beelden regelmatig aan, zodat er steeds iets nieuws te ontdekken valt.
* Helemaal aan het einde van de Pastoor van der Marckstraat treffen de wandelaars aan de rechterkant van de weg Villa Roozenburg. Villa Roozenburg is een rijksmonument, maar momenteel in gebruik als woonhuis. De villa heeft de vorm van een T-boerderij en is waarschijnlijk rond 1875 gebouwd.

Volledig programma Kijk voor het volledige programma en de activiteiten die tijdens de doorkomst van de Vierdaagse langs de route georganiseerd worden op www.beuningensportief.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.