Warning: copy(/home/online1x/public_html/websites/nieuwswebsites/nijmegenleeft/wp-content/wflogs//GeoLite2-Country.mmdb): failed to open stream: Permission denied in /home/online1x/public_html/websites/nieuwswebsites/nijmegenleeft/wp-content/plugins/wordfence/lib/wordfenceClass.php on line 2036
Bezoekers Vierdaagsefeesten: Gezond, gevarieerd en lekker eten — Nijmegenleeft.nl

De een-na-laatste dag van Vierdaagsefeesten was ‘just another day in paradise’. Met de zoektocht naar een nieuw thema voor de donderdag, fantastische programmering, en de leukste overall locatie die bekend kan worden gemaakt.

Gezond, gevarieerd en lekker eten
Speciaal voor Vierdaagsefeesten onderzochten studenten van de Radboud Universiteit Honours Academy de ‘FOODprint’ van ondernemers in de binnenstad; een nulmeting op voedselgebruik. Dit onderzoek wijst uit dat de horecaondernemers er tijdens Vierdaagsefeesten voor kiezen om hun gasten gezonder en gevarieerder eten aan te bieden. ‘Simpelweg omdat de voorkeur van de Vierdaagsefeestenbezoeker hier anno 2015 naar uitgaat,’ geven de meeste ondernemers aan. Ook de algemene trend laat zien dat de consument steeds kritischer wordt en bewuster kiest voor gezond, eerlijk en toch lekker voedsel, het liefst lokaal geproduceerd. Ook foodbeleving speelt een steeds belangrijkere rol, met name op evenementen. Vierdaagsefeesten speelt in op deze ontwikkelingen en laat zien dat gezond en lekker eten hand in hand kunnen gaan. Onder andere SMKMRKT en de foodcourt op Kelfkensbos zijn het antwoord van Vierdaagsefeesten op de behoefte van de festivalbezoeker, maar ook de talloze vaste restaurants in hartje centrum spelen steeds meer in op de nieuwe trend.

Leukste overall locatie
Wat is de leukste overall locatie van Vierdaagsefeesten 2015? Waar hangt de beste sfeer? Wie heeft de gezelligste aankleding? En waar vind je de beste artiesten? Kortom; waar wordt het beste Vierdaagsefeestje neergezet? We vroegen het aan de enige echte kenners: de bezoekers zelf. Via Facebook brachten feestgangers hun stem uit en op straat hielden we enquêtes. And the winner is…De Kaaij. Op de voet gevolgd door Matrixx at the Park (2), Valkhof Festival (3), Koningsplein (4) en Faberplein (5).

Donderdag zoekt een Date
Elke dag van Vierdaagsefeesten staat in het teken van een bepaald thema, behalve de donderdag. Als organisatie waren we voor deze dag nog hard op zoek naar een thema. Binnen het karakter ‘Donderdag zoekt een Date’ hebben we een oproep gedaan aan mensen om mee te denken over een passend thema. De ideeënbus stroomde binnen een mum van tijd vol. Een greep uit de voorstellen: Throwback Thursday, Dappere Donderdag, Dag van Thor, Tipsy Thursday, Single Donderdag, Bikkeldonderdag, Theatre Thursday, Dorstige Donderdag, Doorstap Donderdag, Droomdonderdag, Doelloze Donderdag, Dansende Donderdag of Wil-je-met-me-dansen-Donderdag?….. De organisatie van Vierdaagsefeesten kan de keuze niet maken. Volgend jaar gaat de zesde dag van Vierdaagsefeesten verder onder een andere naam maar we gaan eerst stemmen welk thema het gaat worden!

Lekkere mix van hits, covers en evergreens
Opnieuw werd de programmering hoog gewaardeerd door de bezoekers van Vierdaagsefeesten. Met kwalitatief hoogstaande flauwekul toverde Kees van Hondt Plein ’44 om tot één grote gekte. In de Stevenskerk bracht Danny Vera met zijn band een prachtige semi-akoestische show ten gehore. De DJ’s van 3FM trokken weer de aandacht met hun live-uitzending vanaf het Valkhof Park, en het was één en al show en allure bij Matrixx Live aan de Kade dankzij Xander de Buisonjé. Het Kronenburgerpark zat bommetje vol met jazzliefhebbers, op het Koningsplein gingen de lichtkranten aan vanwege de drukte en de Grote Markt en het Museumplein trokken bijna meer dansende bezoekers aan dan ze kwijt konden.

Nog één nachtje feesten en dan breekt de laatste dag van Vierdaagsefeesten alweer aan. Of dit jaar een bezoekersrecord wordt? We wachten de laatste dag en avond af, maar het heeft er alle schijn van.

 

Bezoekersaantallen Vierdaagsefeesten 2015
Zaterdag 197.000 bezoekers (2014: 137.500 bezoekers)
Zondag 205.000 bezoekers (2014: 155.000 bezoekers)
Maandag 175.000 bezoekers (2014: 215.000 bezoekers)
Dinsdag 192.500 bezoekers (2014: 205.000 bezoekers)
Woensdag 254.000 bezoekers (2014: 240.000 bezoekers)
Donderdag 245.000 bezoekers (2014: 240.000 bezoekers)
Vrijdag (2014: 250.000 bezoekers)

(weektotaal 2014: 1.442.000. Voorlopig weektotaal 2015 excl. de laatste vrijdag 1.268.500 bezoekers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.