Donderdag 25 en vrijdag 26 juni streden scholieren uit groep 8 van de basisschool Kampus uit Nijmegen, onder begeleiding van toptalenten en topsporters, tegen vijf andere scholen uit Gelderland op Nationaal Sportcentrum Papendal. De scholieren hadden een ongelooflijk sportief kamp en waanden zich twee dagen lang echte topsporters.

In deze ultieme sportomgeving en met prachtig weer streden de scholieren uit Doetinchem, Tiel, Wageningen, Putten, Arnhem en Nijmegen tegen elkaar in de Gelderse kernsporten: paardrijden, tennis, volleybal, judo, atletiek en fietsen. Ze kwamen goed voorbereid aan de start, want in de maanden voorafgaand aan het kamp hadden alle deelnemers clinics gehad in alle sporten. Er was alles aan gedaan om het sportkamp Olympische allure mee te geven met een openingsceremonie, het ontsteken van het vuur, een Gelderland Huis en de prijsuitreiking op een medal plaza. Uiteraard ontbrak tijdens het kamp de bonte avond niet.

Gelders Goud
Omroep Gelderland heeft opnamen gemaakt van zowel de voorbereidende clinics op de scholen als het sportkamp zelf. Van maandag 13 juli tot en met zondag 19 juli zijn de afleveringen elke avond te zien op Omroep Gelderland TV. Presentator Jacco Eltingh laat ons dan ook zien welke school als winnaar uit de bus kwam.

Meer bewegen
Gelders Goud is een initiatief van Omroep Gelderland en tot stand gekomen met medewerking van HAN Sport en Bewegen, Topsport Gelderland en de Gelderse Sport Federatie. Het doel van het project is dat de jeugd meer gaat bewegen, het creëren van verbondenheid tussen leeftijdsgenoten van andere scholen en een inkijkje in het leven van een topsporter. Gelders Goud is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.