Op donderdag 25 juni is het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen officieel geopend door staatssecretaris Jetta Klijnsma, bestuurders en werkgevers uit het Rijk van Nijmegen. Met het WerkBedrijf is er één publieke partner in de regio waar werkgevers terecht kunnen voor arbeidskrachten en informatie en advies over personeelsvraagstukken.

Het WerkBedrijf Rijk van Nijmegen is een nieuw arbeidsbemiddelingsbedrijf, ontstaan uit de samenwerking op het vlak van werk tussen de 7 regiogemeenten* en UWV WERKBedrijf in lijn met de Participatiewet. Vanaf begin 2016 zal sociale werkvoorziening Breed hier eveneens onderdeel van uit maken.

Onderdeel van de opening was de ondertekening van het Convenant Baanafspraak door grote werkgevers uit de regio: de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, Radboud Universiteit, Radboud UMC, NXP, CWZ, St. Maartenskliniek, Pro Persona, de zeven gemeenten in het Rijk van Nijmegen, UWV en WerkBedrijf.

Realisatie 100 werkplekken met arbeidsbeperking
Met de ondertekening committeren deze organisaties zich aan het realiseren van bijna 100 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking voor 1 januari 2017. Hiermee is de regio al een eind op weg met de regionale opgave van de Baanafspraak uit het landelijke Sociaal Akkoord. In het Rijk van Nijmegen gaat het in totaal om 305 extra banen, waarvan 250 in de marktsector en 55 bij de overheid. De Stuurgroep Arbeidsmarkt Rijk van Nijmegen (SAR), de samenwerking tussen overheden, werknemers, werkgevers en onderwijs in de regio, zet zich hier voor in. WerkBedrijf Rijk van Nijmegen adviseert over de Baanafspraak en zorgt voor de plaatsingen van werkzoekenden.

De zeven gemeenten in het Rijk van Nijmegen zijn: Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen.