Voor het eerst in Nederland vindt er van 15 t/m 19 juni 2015 een Week van de Acupunctuur plaats. De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong slaan de handen ineen om de Traditionele Chinese Geneeskunde onder de aandacht te brengen bij een breder publiek.

Het doel van de week van de acupunctuur 15 t/m 19 juni is om meer bekendheid te geven aan Chinese geneeskunde en de mogelijkheden van acupunctuur en aanverwante disciplines. In de week van acupunctuur zullen vele praktijken hun deuren openzetten waardoor mensen kennis kunnen maken met hun acupuncturist, Chinese herbalist, Tuina of Shiatsu masseur om de hoek.

In Nijmegen heeft een groep TCM’ers ( Tradional Chinese Medicine) sinds kort ook hun krachten gebundeld onder de naam TCM Nijmegen.
TCM Nijmegen is een groep waar alle TCM’ers van Nijmegen met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Van casussen tot praktische zaken. Doel is om samen te werken en TCM in Nijmegen sterker te maken! Zij hebben een gezamenlijke website gemaakt waar alle therapeuten die zijn aangesloten te vinden zijn:  www.TCMNijmegen.nl . Veel van deze therapeuten hebben deze week activiteiten voor u.

U kunt in ieder geval terecht bij:
*San Bao Acupunctuur in Millingen aan de Rijn heeft op de woensdagmiddag van 13-17 uur een inloop middag
*Praktijk voor Acupunctuur en Tuina massage Titia van der Werf in Nijmegen geeft een eerste gratis intake of consult
*Praktijk Evenwichtig Leven in Nijmegen heeft informatieavond over rugpijn en stress
*Praktijk Dennissen in Nijmegen geeft een eerste gratis intake als je in de week van de acupunctuur een afspraak maakt
*Praktijk de Wissel in Groesbeek geeft je een gratis consult als je een nieuwe klant aandraagt in die week
*Praktijk voor TCG Ruo Yu heeft een Open dag op 17 en 18 juni van 10-17 uur en geeft een gratis behandeling bij het aanbrengen van een nieuwe klant
*Shiatsuhuis Nijmegen geeft vrijdag 19 juni een gratis intake plus eerste behandeling

Op  www.weekvandeacupunctuur.nl en www.TCMNijmegen.nl is te zien welke therapeuten er meedoen en wat ze organiseren. Ook vindt u daar de adressen en contactgegevens.

De acupunctuur, Chinese kruidengeneeskunde en Tuina massage behandeling is gebaseerd op de eeuwen oude wijsheid van de Traditionele Chinese geneeswijze. Shiatsu is ontstaan in Japan en gebaseerd op Tuina.