Het Valkhofpark in Nijmegen tovert van 18 t/m 24 juli om tot een unieke culturele plek te midden van het Vierdaagsefeest-gedruis. Dwaal door de toegangspoorten en ontdek de unieke festivalsfeer van Valkhof Festival 2015! Dit jaar krijg je niet alleen de muzikale verrassingen die je van het festival gewend bent voorgeschoteld, maar het programma staat dit jaar, door samenwerking met uiteenlopende partners, ook bol van de culturele activiteiten.

Hierdoor wordt het authentieke Valkhofpark deze zomer dé plek voor een wel heel bijzondere festival-ervaring tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Een plek die je zeven dagen lang cultureel boeit en verrast! Waar je geniet van grote internationale optredens én intieme akoestische sessies, spoken-word, korte films, optredens van lokale helden, lezingen, talkshows, gedichten en een heus filmconcert. Het Valkhof Festival 2015 is meer dan alleen muziek!

Nieuwsgierig? Lees mee op twitter: #valkhof15.

Nieuwe namen van mediapartner 3voor12 Gelderland | 3voor12 Gelderland is de lokaalafdeling van VPRO’s muziekportal 3VOOR12 en volgt popmuziek in én uit Gelderland op de voet. Al sinds de oprichting in 2004 brengt 3voor12 Gelderland (live)verslag uit van de activiteiten op het Valkhof Festival d.m.v. recensies, interviews, achtergrondartikelen en video-opnames.

Daarnaast presenteert 3voor12 Gelderland tijdens de editie van 2015 ook tien Gelderse acts op Valkhof Festival 2015, op het nieuwe Entree podium: LAKSHMI, Choirboy Invisible, Zonder Grond, The Heat (akoestisch), Achterdochtig (solo), Rogier Pelgrim, Loes Swinkels, Mariska Petrovic, Niek Pronk en Eva Amagor.

Winnaar Kaf en Koren: The Mothmen | The Mothmen is de winnaar van Kaf en Koren 2015, dé studentenband wedstrijd van Nijmegen. Maar verwacht geen studentikoos gebral, dit trio maakt energieke en puntige garagepunk die ternauwernood de twee minuten halen. Twee gitaren en een drumstel, mouwen opstropen en gaan.

Cultureel programma #valkhof15
Naast de grote podia van Valkhof Festival zijn de Tuin, de ruïne en de Valkhofkapel tijdens de editie van 2015 dé plekken voor nieuwe activiteiten. Daar trakteren onze partners bezoekers van de Vierdaagsefeesten op een cultureel programma.

De Tuin
Net zoals afgelopen jaar, wordt de tuin van het Valkhof Park een knusse en gezellige hangspot, waar je ‘s avonds ook prima kan dansen. Er is de hele dag vermaak in de Tuin, met verschillende dj’s en dj-collectieven. Zodra het Valkhofpark open gaat, kun je er doorlopend terecht om heerlijk zomers te genieten. Het programma in de Tuin wordt verzorgd door: KANT, Het Zusje van Debbie, Funk-a-Flex met DJ Boogie Buddah, DJ Tin Wish Tin, Celeste/Mariposa, het Waaghals DJ Team en het DJ Duo de Big Singles.

Valkhofkapel
Live Sessions | Red Shoe Sessions & Mudboot Sessions
Red Shoe Sessions zijn intieme concerten die regelmatig plaats vinden op verschillende locaties in en om Nijmegen. Artiesten spelen op bijzondere locaties – zoals huiskamers of tuinen – voor een klein publiek, waardoor de ervaring voor zowel artiest als publiek extra mooi wordt. Tijdens Valkhof Festival 2015 zullen de sessies plaatsvinden op dinsdag 21 juli, in de intieme omgeving van de Valkhofkapel. De Mudbood Sessions worden op woensdag 22 juli georganiseerd door een groep vrienden dat enorm geniet van muziek in zijn puurste vorm; akoestisch, live en het liefst op een bijzondere locatie. Tijdens de Vierdaagsefeesten ook op Valkhof Festival 2015 de Valkhofkapel.

Filmprogramma | Go Short is hét kortefilmfestival van Nederland. Speciaal voor het Valkhof Festival presenteert Go Short een filmselectie van twaalf korte films die een dwarsdoorsnede van het festival bieden. Op zondag 19 juli kun je van deze films genieten in een intieme setting in de Valkhofkapel. Life is short! Go Short.

Short Tracks Filmconcert | Live muziek en korte films! Kom naar de Valkhofkapel op Valkhof Festival 2015 en zie op donderdag 23 juli een uniek filmconcert. Go Short vroeg de Nijmeegse producers Frank Boeijen (Grimm Limbo /The Gathering) en Peter Johan Nÿland (Distel/Hadewych), en gitarist Rense Slings (Automatic Sam) om live soundtracks te spelen bij korte films. De sfeer van het filmprogramma is dromerig en fantasierijk, en sluit goed aan bij de stijl van de muzikanten. Beide producers halen hun inspiratie bij de elektronische pioniers en new wave muziek van de jaren tachtig, maar hun output verschilt enorm. Grimm Limbo richt zijn pijlen op de electro dansvloer, terwijl Hadewych onderduikt in een industrial vibe. Voeg daar een vleugje gitaarwerk van Automatic Sam aan toe en je krijgt gegarandeerd bij een dynamisch muzikaal spel! Life is short! Make some noise.

Ruïne
Talkshows van Wintertuin Live | Van zondag 19 juli t/m vrijdag 24 juli verzorgt Wintertuin dagelijks een luchtige en levendige talkshow in de ruine, waarin het Valkhof Festival, de Vierdaagsefeesten en de Vierdaagse onder de loep worden genomen.

Lezingen en gesprek met het Soeterbeeck Programma | Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit biedt tijdens de Vierdaagsefeesten een verdiepende blik van toonaangevende wetenschappers. Even drie kwartier wat anders? Schuif dan aan bij Soeterbeeck op het Valkhof Festival! Leer meer en praat mee over seks, drugs en rock ‘n roll in een korte verdiepende lezingen met gesprek op zondag, woensdag en donderdag. Het duo SCuared leidt elke dag het thema op originele muzikale wijze in. Laat je inspireren en denk verder! Het Soeterbeeck Programma organiseert verdiepende, actuele publieksactiviteiten over filosofie, religie, wetenschap en maatschappij en is onderdeel van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit. Vanaf 1 september is de nieuwe naam Radboud Reflects.

Talkshow | Ook zal er op Valkhof Festival 2015 in de ruïne een talkshow georganiseerd worden door Cultuur op de Campus en Bibliotheek de Mariënburg: genaamd Zuivere Koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.