Op zondag 5 juli gaat de St. Stevenstoren weer op vaste tijden open voor publiek. De toren is een jaar lang gesloten geweest vanwege de restauratiewerkzaamheden. Met de openstelling van de toren is een belangrijke mijlpaal bereikt in de restauratie, die in de zomer van 2014 van start ging. De komende maanden wordt nog verder gewerkt aan de kerk. De eindoplevering wordt verwacht in november van dit jaar. De kerk blijft ook de komende maanden gewoon open.

Restauratie van de kerk was dringend noodzakelijk omdat er stukken natuursteen van de Stevenskerk af dreigden te vallen. Voor de restauratie hebben de Stichting Stevenskerk (eigenaar van kerk) en de gemeente Nijmegen (eigenaar van de toren) de handen ineen geslagen. Het afgelopen jaar is is de natuursteen vervangen die is toegepast bij de na-oorlogse restauratie. Binnenin de kerk worden de fresco’s en de Heerenbank gerestaureerd. De kosten van in totaal 2,4 miljoen euro worden betaald door de Provincie Gelderland en de Gemeente Nijmegen.

De St. Stevenstoren kan beklommen worden onder leiding van het Gilde Nijmegen op maandagen van 11.00 tot 13.00 uur en op woensdagen en zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens de 1e koopzondag van de maand is de toren ook open tussen 14.00 en 16.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.