Zondag 14 juni organiseert Het Dijkmagazijn met PercuSiem in de Beuningse uiterwaarden een workshop met piccolo toms. Met deze trommels kan iedereen op zoek gaan naar het ritme van de natuur of zichzelf.

Aan de hand van werkvormen gebaseerd op de eeuwenoude Japanse slagwerkkunst, gaan we in de natuur van de Beuningse uiterwaarden op reis naar ritme en eenvoud in onze eigen Natuur. Iedere deelnemer krijgt een trommel: een zogenaamde piccolo tom. Door samen te trommelen aan de hand van de werkvormen die geleid worden door PercuSiem, ontstaat er telkens een nieuwe samenklank: een ander ritme, volume, dynamiek, klank. Al spelend en luisterend komen we in verbinding met de natuur, ook onze eigen innerlijke Natuur. We ervaren hoe de natuur om ons heen klinkt en hoe ze beweegt. We ervaren de uitwisseling en harmonie met onze omgeving: de elementen, bomen, bloemen, dieren…. We ervaren innerlijke eenvoud en een gevoel van tijdloosheid. Muzikale ervaring is niet nodig. Voel je vrij, wees welkom en beweeg mee met het Ritme en Eenvoud in eigen Natuur.

Deze workshop wordt verzorgd door PercuSiem, al jaren een gepassioneerd percussionist. Hij verzorgd o.a. ritmeworkshops ‘intuïtief musiceren’ en kleinschalige studio-opnames. Hij zorgt voor voldoende piccolo toms.

Ritme en eenvoud, zondag 14 juni,10.30-12.00 uur. Kosten €8,50. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. De activiteit gaat door met minimaal 4 deelnemers.
Info en evt. reserveren: info@vrijeklanken.nl of hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.