Een 29-jarige man uit Nijmegen is op zaterdagmiddag 12 juni door de politie in zijn woonplaats aangehouden nadat agenten in zijn woning een (vuur)wapen en hard- en softdrugs hadden aangetroffen. De politie kwam de man op het spoor na een melding van een bedreiging.

Omstreeks 13.00 uur meldde een getuige dat er op het industrieterrein Noordkanaalhaven in Nijmegen een conflict tussen twee personen had plaatsgevonden. Een man zou een ander hebben gedreigd met een vuurwapen en er vervolgens vandoor zijn gegaan in een auto. Op basis van informatie van een getuige, kwamen de agenten de 29-jarige Nijmegenaar op het spoor en gingen naar zijn woning. Met een machtiging tot binnentreden, is de politie in de woning gaan zoeken naar het mogelijke vuurwapen; een vuurwapen gelijkend voorwerp werd aangetroffen. Daarnaast lag er een behoorlijke hoeveelheid hard- en softdrugs in het huis van de Nijmegenaar. Hij is hierop aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen en worden getest.