Vanmiddag is opnieuw een patiënt binnengebracht in het Radboud universitair medisch centrum die mogelijk besmet is met het gevaarlijke ebola virus, dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekend gemaakt. De patiënt is in onlangs in het gebied geweest waar mensen nog altijd besmet raken met het ebola virus, en de ziekteverschijnselen die horen bij ebola zijn aanwezig, zoals koorts.

De patiënt wordt puur opgenomen om het zekere voor het onzekere te nemen. Binnen de termijn van twee dagen worden de uitkomsten van het onderzoek verwacht. Tot die tijd wordt de patiënt in een isolatiekamer gehouden.

Het is niet voor het eerst dat in het Radboud UMC een patiënt wordt opgenomen met een eventuele besmetting met het ebola virus. In mei werd ook iemand opgenomen met de symptomen van ebola, maar een besmetting werd toen niet ontdekt. Vorige week werd met hetzelfde resultaat iemand in het UMCG in Groningen onderzocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.