Nijmegen grijpt net naast Green Capital Award 2017; Essen met prijs aan de haal

Nijmegen is er net niet in geslaagd de titel Green Capital of Europe 2017 in de wacht te slepen. Tijdens de finale van de European Green Capital Award in Bristol ging de Duitse stad Essen met de prijs aan de haal.

Een brede Nijmeegse delegatie deed er alles aan om de jury ervan te overtuigen dat Nijmegen het beste rolmodel kan zijn voor veel Europese steden op het gebied van duurzaamheid. De jury besliste echter anders.

Burgemeester Bruls, die de Nijmeegse delegatie leidde, is niettemin erg trots: “Ondanks het feit dat we geen eerste zijn geworden, heeft de kandidatuur opnieuw veel los gemaakt in onze stad. Heel veel Nijmegenaren hebben meegeholpen ons te ondersteunen. Dat bewijst maar weer dat onze inwoners het echte groene kapitaal van de stad zijn. Uiteraard feliciteer ik Essen als de nieuwe Green Capital of Europe. Ik wens de stad een heel inspirerend en succesvol jaar toe als groene hoofdstad.”

Ook bij wethouder duurzaamheid Harriët Tiemens overheerst de trots: “Het is natuurlijk jammer dat we niet gewonnen hebben. Maar dat we opnieuw in de finale stonden, zie ik als een bewijs dat Nijmegen met het duurzaamheidsbeleid op de goede weg is en zelfs in Europa opvalt. Daar mogen al die mensen, bedrijven en instellingen die zich iedere dag inzetten voor een duurzaam Nijmegen heel trots op zijn. Samen gaan we onverminderd door om onze stad groener, schoner en aantrekkelijker te maken.”

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.