Op zondag 21 juni vindt voor de twaalfde keer het Nijmeegse Afrikafestival plaats, in het Thiemepark in Bottendaal. Een festival voor jong en oud om te genieten van Afrikaanse muziek, cultuur en eten. Traditiegetrouw opent het om 13 uur met de Nijmeegse djembégroep Fourou Kourou Ba. Rond 18 uur sluit de swingende band Kora Fusion de dag af.

In Afrikaanse geuren en kleuren
Deze middag kleurt en geurt het Thiemepark Afrikaans. Op het terrein staan barretjes en kraampjes met allerhande Afrikaanse producten, cultuur en activiteiten. Zo kun je een workshop djembé of Afrikaanse dans doen. Een dj draait Afrikaanse muziek en je kunt struinen langs reizen, kleding, sieraden en nog veel meer. Ook voor de kinderen is er veel te doen, zoals schminken, marionettenspel, tekenen en spelletjes. De entree is gratis.

Fair trade voor Afrika
Het festival is al jaren georganiseerd door Bona Baana en past goed binnen de echt Nijmeegse traditie van muziek, feest en cultuur snuiven. Het leek erop dat het festival zou verdwijnen, maar de reisorganisaties Fair2, Fairweggistan en Grassrootz hebben samen met cultuurcafé Thiemefoyer het stokje overgenomen. Hun doel is om de Afrikaanse cultuur ook in het Nijmeegse te laten ervaren en om eerlijke handel met Afrika op de kaart te zetten.

Muziek in Bottendaals park
Live bands openen en sluiten dit typisch Nijmeegse evenement in het park. De djembé band Fourou Kourou Ba drumt om 13 uur traditiegetrouw de spits af en Kora Fusion sluit met een swingende mix van West-Afrikaanse en westerse muziek het festival af. En als het regent, gaat het met net zoveel schwung door, dan wordt het festival verplaatst naar de Thiemeloods.