De Radboud Universiteit, Arthouse LUX en het Radboudumc organiseren samen een nieuw wetenschapsfestival: de Radboud Researchers’ Night. Op vrijdagavond 25 september verandert LUX in een wetenschappelijke speeltuin waarin de bezoeker ervaart hoe technologie de wetenschap beïnvloedt.

Tijdens de Radboud Researchers’ Night ervaart de bezoeker wetenschap en technologie met alle zintuigen. Er valt te zien, luisteren en voelen, maar ook te proeven en te ruiken tijdens live experimenten, interactieve demonstraties, cabaret, dans- en muziekvoorstellingen en andere shows. Over hoe tweets je leeftijd verraden, hersenonderzoek als kunstvorm en technologie die langzaam de mode verovert en choreografen inspireert.

Pim van Zanen, directeur Marketing en Communicatie van de Radboud Universiteit: “We zijn trots op ons onderzoek en dat willen we graag delen. Tijdens de Radboud Researchers’ Night kun je persoonlijk met onderzoekers in gesprek en wetenschap zien en ervaren. Door de samenwerking met LUX, midden in de stad, maken we de drempel zo laag mogelijk om langs te komen en er een prachtige avond van te maken.”

Pepijn Kuyper, directeur Arthouse LUX: “Deze nieuwe festivalavond biedt ons de mogelijkheid om een brede groep nieuwsgierige mensen, jong en oud, in LUX te ontmoeten en de raakvlakken tussen kunst en wetenschap nader te onderzoeken. Een mooi resultaat van de prettige samenwerking tussen de Radboud Universiteit en LUX.”

Naamloos

Meer informatie
Het programma is nog under construction, maar op www.ru.nl/researchersnight is er al wat meer over te lezen. Schrijf in ieder geval vrijdagavond 25 september alvast in je agenda en like de Facebookpagina www.facebook.com/radboudresearchersnight. Aan het einde van de zomer sturen wij opnieuw een bericht met het volledige programma.