N.E.C. Doelbewust start in samenwerking met de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en Sportservice Nijmegen vanaf komend seizoen met een eigen OldStars team. Op zaterdag 27 juni om 10.00 uur wordt er een kennismakingsclinic georganiseerd voor geïnteresseerden op trainingscomplex De Eendracht. 60-plussers uit de regio Nijmegen kunnen gratis deelnemen aan deze Walking Football clinic.

OldStars is in 2013 geïnitieerd door de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de VriendenLoterij. Speciaal voor dit project is Walking Football geïntroduceerd. Walking Football is een voetbalvariant waarbij, zoals de naam al doet vermoeden, niet mag worden gerend. Walking Football wordt bovendien gespeeld zonder keepers en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelvariant leent zich bij uitstek voor 60-plussers; de aangepaste speelwijze beperkt namelijk het risico op vervelende blessures.

N.E.C. gaat in augustus als negende Eredivisieclub van start met het OldStars project. Om geïnteresseerden kennis te laten maken met het project wordt er in samenwerking met de Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en Sportservice Nijmegen een kennismakingsclinic georganiseerd.

Vanaf augustus worden de OldStars twintig weken lang getraind onder professionele begeleiding. De cylus wordt gestart met een fittest en deelnemers ontvangen N.E.C kleding in bruikleen. Iedere training begint met een sociaal gedeelte waarna de spelers het veld op gaan om te voetballen. De cyclus wordt afgesloten met een landelijk toernooi waarbij er tegen andere OldStars teams wordt gestreden voor wie zich het beste team van Nederland mag noemen. Trainingsdagen en tijden worden vastgesteld na overleg met de deelnemers.

Om een indruk te krijgen van wat het OldStars project precies inhoudt, kunnen geïnteresseerden ook alvast een kijkje nemen op www.oldstars.nl

Lijkt het je leuk om vanaf augustus bij N.E.C. te voetballen en heb je interesse om op 27 juni, om 10 uur met de clinic mee te doen op de Eendracht? Stuur dan een e-mail met je naam, leeftijd en contactgegevens naar ward.vaneck@nec-nijmegen.nl of bel 0639550214. Wees er snel bij, want er kunnen zich maximaal 35 deelnemers opgeven!