Het Nijmeegse Filmpers- en Communicatiebureau Movie Machine bestaat op 1 september 15 jaar. Movie Machine beweegt zich lokaal, regionaal, nationaal en internationaal met tal van film gerelateerde activiteiten, projecten en werkzaamheden. Met het brede scala aan werkzaamheden heeft Movie Machine na 15 jaar een unieke positie verworven in de Nederlandse filmwereld.

Constant Hoogenbosch (1967) studeerde Cultuur- en Mentaliteitsgeschiedenis aan de KUN (tegenwoordig Radboud Universiteit) met bijvakken Kunstgeschiedenis, Filosofie, Sociologie en Culturele Antropologie. De studie Cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis maakte het mogelijk film vanuit verschillende culturele, sociaal-maatschappelijke en historische perspectieven te belichten, waarbij iedere discipline zijn heel eigen kennisbijdrage leverde. Zo brengt een filosofische kijk op het medium film andere bevindingen dan een psychologische en/of sociologische benadering. Het totaal aan bevindingen vormt een rijke bron aan informatie rond film in al zijn geledingen, uitingsvormen en ontwikkelingen. Het slaan van bruggen naar andere (kunst)-disciplines en het integreren daarvan ronden het geheel af. Dat is het werkveld, de wereld waar Constant Hoogenbosch zich met Movie Machine in beweegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.