The M Project is een projectweek musicaltheater voor kinderen en jongeren tijdens de zomer in Nijmegen. Gedurende 5 dagen wordt er gewerkt met theaterprofessionals en docenten van verschillende theater- en zangopleidingen. Jongeren worden uitgedaagd op het gebied van zang, dans en spel en er wordt gestreeft naar persoonlijke groei en veel plezier. Organisatoren Gerard Baars en Jet Pit zijn geen beginners als het gaat om musical, dans en zang.

Gerard begon als jongste medewerker binnen de Willem Nijholt Academie voor musical- en muziektheater en staat bekend als een gepassioneerde docent binnen de dans- en musicaleducatie. Vanuit zijn lessen zijn tot nu toe 20 leerlingen doorgestroomd naar het hbo dans- en musicalonderwijs. “Vorig schooljaar had ik in elk jaargang van de Fontys academie voor muziek- en musicaltheater oudleerlingen van mij zitten en ook zal aankomend schooljaar weer een leerling van mij starten aan deze internationaal hoog aangeschreven opleiding waar ze maar 4 auditanten hebben aangenomen. Dit is een groot compliment voor mijn collega’s en mijzelf.”

Jet Pit
Jet Pit zit al langer in het vak en is in Nederland een toonaangevende docent op het gebied van zang. Zij geeft les aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en haar leerlingen worden geroemd om hun totale stembeheersing en dictie. Zij begeleidt professionele musicalartiesten bij kaskrakers als War Horse, Soldaat van Oranje, Sister Act, Elisabeth (Duitsland), Rebecca (Duitsland) en Mamma Mia. Ook kinderen bij het junior-songfestival, enkele kinderen Von Trap uit de Sound of Music en Billie Elliot worden door haar gecoacht en verder geholpen in dit prachtige en voor de zangstem uitdagende vak.

Tijdens The M Project krijgen kinderen en tieners workshops zang, dans en spel. Vanuit deze workshops zullen zij in 5 dagen tijd een voorstelling maken die zij zullen spelen op de laatste dag voor ouders, familie en vrienden.

Masterclass zang en dans
Speciaal zal voor de tieners een masterclass zang en dans worden gegeven door musicalster Jacqueline Aronson. Jacqueline is al jaren actief in het musicalvak als artiest, choreografe, docent en coach en is bekend van Cats, A Chorus Line, Fame en speelde dit theaterseizoen in de musical Hartsvrienden. “Jet en ik voelen ons vereerd dat een musicalster met zoveel ervaring deel gaat uitmaken van The M Project, want naast artiest kennen wij Jacqueline als een zeer goede docent die iedereen weet te inspireren waardoor zij in de toekomst op een ander niveau naar musicalmateriaal zullen gaan kijken”, zegt Gerard.

The M Project – kinderen zal starten op maandag 20 juli en eindigen op vrijdag 24 juli. The M Project – tieners zal starten op maandag 27 juli en eindigen op vrijdag 31 juli. Deze projectweken worden georganiseerd in Het Danslokaal in Nijmegen. Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u naar de website  www.themproject.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.