SP Nijmegen feliciteert de Vérian-medewerkers en de FNV met de uitspraak van de rechtbank over de loonsverlaging die thuiszorgorganisatie Vérian heeft ingevoerd. De rechter stelt de FNV in het gelijk en daarmee is de loonsverlaging van tafel. Sinds eind november 2014 zijn Vérian-medewerkers samen met de Nijmeegse SP en de FNV in actie tegen de salarisverlaging. Vérian kondigde eind vorig jaar een loonsverlaging van 20 tot 30 procent aan voor 600 thuiszorgmedewerkers. Met deze uitspraak is er eindelijk duidelijkheid voor het personeel.

SP blij met uitspraak rechter
Nijmeegs SP-raadslid Cor van Norel: “De SP feliciteert de Vérian-medewerkers met deze fantastische uitspraak. Ruim zeven maanden geleden is de Nijmeegse SP samen met de medewerkers in actie gekomen tegen het voornemen van Vérian om de lonen te verlagen. Ik ben trots op hun inzet. De uitspraak laat zien dat het zin heeft om te strijden. Felicitaties aan de medewerkers en aan de FNV. Actie loont!”

Sinds eind november is het thuiszorgpersoneel van Vérian samen met de Nijmeegse SP en de FNV verenigd in comité “Wij zijn de thuiszorg Nijmegen”. Door direct in actie te komen en bezwaar te maken tegen de loonsverlaging is er de afgelopen maanden al veel bereikt. Door de acties is de loonsverlaging een paar maanden uitgesteld en later in fases doorgevoerd. Dat was maar een gedeeltelijk succes, want de insteek van het comité was om de loonsverlaging helemaal van tafel te krijgen. De uitspraak van de rechtbank is dan ook goed nieuws.