Videorelease Ishwana Clarke & Das Mischa in ThomTom Bar

Ishwana Clarke en Das Mischa releasen op vrijdag 19 juni om 20:00 uur in de ThomTom Bar in Nijmegen hun tracks en muziekvideo, deze hebben ze geschreven en gefilmd in opdracht van Pride Photo Nijmegen. Insteek van deze opdracht is: de wens om door middel van muziek en een videoclip, voor en door jongeren, aandacht te vragen voor seksuele en gender diversiteit.
Ishwana Clarke& Das Mischa

Ishwana Clarke (van dichterscollectief Mensen Zeggen Dingen), is drie jaar geleden uit zijn thuisland Jamaica naar Nederland gevlucht vanwege zijn homoseksualiteit. In Jamaica wordt dat niet getolereerd en kan het zelfs een gevangenisstraf tot gevolg hebben. Hij heeft de Poetry track ‘Worth It’ in samenwerking met New Arts Nijmegen en Beeldgekte gemaakt om LHBT’s een hart onder de riem te steken. Hij wil ook laten zien dat Nederland open en tolerant is tegenover mensen met een andere geaardheid. Zijn videoclip versterkt zijn verhaal en hij hoopt daarmee met name jongeren op een positieve manier met zijn verhaal te bereiken.

Das Mischa heeft in samenwerking met Stichting PAN ‘Fluid’ gemaakt. Mischa schreef zelf de tekst.
“Ik heb ‘het jezelf zijn’ als uitgangspunt genomen. De tekst is toegankelijk en kan iedereen aanspreken. Want het moet niet uitmaken of je homo, hetero, lesbisch, transgender of biseksueel bent. Het gaat erom dat je zijn kunt wie je bent.” In de videoclip die hij samen met Pierre van Megen maakte, speelt het jezelf zijn ook een belangrijke rol. Mischa heeft vanaf het begin heel duidelijk zijn stempel weten te drukken op wat hij wilde tonen in zijn videoclip en laat zich van zijn kwetsbare, maar tevens meest sterke kant zien. Mischa hierover; “Pierre van Megen en de mensen van Stichting PAN maakte dat ik me relaxed voelde en samen met hen heb ik deze clip precies zo kunnen maken, zoals ik me voel. Daar ben ik heel blij mee.”

Kom ook
19 juni om 20.00 uur gaan de beide videoclips in release. Presentator van deze avond is Cees de Beer o.a. bekend van dichterscollectief Mensen Zeggen Dingen. Naast de release zullen Ishwana Clark en Das Mischa nog enkele tracks in combinatie met andere muzikanten doen. Ishwana o.a. met Cees de Beer en Das Mischa treedt samen op met Jeroen de Heuvel en Jesse van de Hulsbeek.
ThomTom Bar aan de Van Welderenstraat 65 in Nijmegen. Inloop kan vanaf 19.30 uur. Het programma duurt tot 22.00 uur. Toegang is gratis.
De videoclips zijn na de release ook te zien op de sites van:
www.pridenijmegen.nl
www.stichtingpan.nl
www.newartsnijmegen.nl

 

IMG_4452

Over Pride Photo Nijmegen
Pride Photo Nijmegen, wil mensen aan het denken zetten over seksuele en gender diversiteit. We brengen aansprekende en indringende foto’s hierover naar mensen toe en organiseren projecten en activiteiten die in het teken hiervan staan. We willen mensen bereiken die zich door onze initiatieven gesteund voelen en daardoor meer in hun kracht komen, maar we willen ook die mensen bereiken waarvoor seksuele- en gender diversiteit nog niet zo vanzelfsprekend is. Dat doen we dmv muziek, kunst, cultuur, debat en feest.
www.pridenijmegen.nl

Over New Arts
New Arts Nijmegen is een platform voor, door en met jongeren waar de nieuwe kunsten, ruimte om jezelf te uiten en talentontwikkeling voor iedereen centraal staan! New Arts Nijmegen is opgericht in 2006 en is sinds 2009 onderdeel van de Lindenberg. De activiteiten komen tot stand in samenwerking met Tandem, het Interlokaal, JC Staddijk, ROC Nijmegen, Urban Dance Academy en andere organisaties.

Over PAN
Het ontwikkelen en ondersteunen van muzikaal talent is naast het ontwikkelen en uitvoeren van projecten en producties een van de pijlers van PAN.  Doel is muzikaal talent verder te helpen in het opzetten en uitbouwen van een muzikale carrière. Hulp kan worden geboden op zowel muzikaal, technisch, organisatorisch, financieel als op ondernemend gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.