Ook zo’n zin in de zomer? Genieten van een stralend zonnetje, een lekker drankje… en muziek die je meevoert naar de middellandse zee. Meteen in de vakantiesfeer! Het Noviomagum Wind Orchestra luidt de zomer in met een zon-dagmiddagconcert in het Goffertpark op 28 juni. Het lichte programma bestaat uit vooral Spaanse en Italiaanse muziek en is ook heel toegankelijk voor kinderen.

Het programma
Het concert opent met de vrolijke, zonnige ouverture L’Italiana in Algeri van Rossini. Daarna balletmuziek: in Rossini’s La Boutique Fantasque (de Speelgoedwinkel) komen de poppen in de winkel na sluitingstijd tot leven en beleven de gekste avonturen. Dan volgen twee bekende romantische werken waarin buitenlandse componisten (een Rus en een Fransman) hun eerbetoon aan het zonnige Spanje brengen: het virtuoze Capriccio Espagnol van Rimsky-Korsakov en de populaire rapsodie España van Chabrier. Maar ook Spanjaarden zelf hebben hun landsliefde in muziek omgezet: Albéniz verklankt in de Suite Española de volksmuziek uit Granada, Sevilla en Cádiz. En in zijn Danzas Españolas brengt Granados (de “Spaanse Chopin”) de Spaanse volksaard tot leven. De kopersectie van het NMWO zal de bekende Triomfmars uit Aïda van Verdi en de Procession of the Nobles van Rimsky-Korsakov vertolken.

Het NMWO

Blaasmuziek is springlevend. Dat blijkt uit de prestaties en het succes van het NMWO. Dit pas 8 jaar jonge symfonisch blaasorkest heeft lef, wat niet alleen blijkt uit de speelstijl, maar ook uit repertoirekeuze en programmering. Driemaal per jaar voert het NMWO een concertserie uit, vaak rondom een bijzonder thema. De artistieke leiding is in handen van Lex Bergink. Hij speelde als hoboïst bij diverse gerenommeerde orkesten en ensembles, zoals het Residentie Orkest, het orkest van de Vlaamse Opera, I Fiamminghi en het befaamde Hexagon Ensemble. Op inspirerende wijze weet hij muzikanten te motiveren om hun muzikale grenzen op te zoeken en te verleggen. Praktische informatie: Het concert op 28 juni begint om 15.00 uur in het Openluchttheater de Goffert, Steinweglaan 2 in Nijmegen. Kaarten zijn te reserveren via www.nmwo.nl of verkrijgbaar aan de kassa tegen contante betaling. Volwassenen betalen €7,50, kinderen t/m 12 jaar €3,-. Meer informatie over het orkest en het programma is te vinden op www.nmwo.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.