Berg en Dal – De Romeinen hadden zo’n tweeduizend jaar geleden al grote belangstelling voor deze streek. De Romeinse aanwezigheid is nog altijd op diverse plekken terug te zien en vanaf dit jaar ook te beleven! Speciaal voor verblijfstoeristen in de gemeente Groesbeek is de Romeinse munt gemaakt door tingieterij De Tinnen Roos uit Millingen aan de Rijn. Een speciale munt met afbeeldingen van Romeinse keizers die van belang zijn geweest voor de regio. Een munt waarmee je van leuke kortingen kunt genieten terwijl je je waant in het verleden.

Romeinse munt
De gemeente Groesbeek heeft veel moois te bieden. Musea en attracties, lekker shoppen, streekproducten proeven en genieten van lekker eten in een van de sfeervolle restaurants. Bij aankomst in een verblijfsaccommodatie ontvangen gasten drie munten in een welkomstenvelop. Deze drie munten kunnen ingeleverd worden voor korting bij heel veel leuke adressen! Geniet bijvoorbeeld van 25% korting op één entreekaartje bij het Afrika Museum, of krijg bij aankoop van een kop koffie een gevulde koek gratis bij De Taverne in Millingen aan de Rijn! Het overzicht is te vinden op www.vvvrijkvannijmegen.nl/romeinsemunt.

Op woensdagmiddag 24 juni is de munt op feestelijke manier geïntroduceerd in restaurant In Geuren en Kleuren in Berg en Dal. Tijdens deze lancering werden de munten door de Levende Romeinse Geschiedenis Groep Corbvlo opgegraven uit het Romeinse Aquaduct dat door Berg en Dal loopt. De Romeinen deden dit onder begeleiding van zes leerlingen van groep 7 van basisschool Titus Brandsma in Berg en Dal.

IMG_0242

Het Romeinse verleden
Ontdek het Romeinse verleden bij het Romeinse Aquaduct dat water aanvoerde van de bronnen bij Berg en Dal. Of ga hen voetsporen na op de Via Romana, de ‘heerweg’, die dwars door Groesbeek de Romeinse kampementen in Nijmegen met die in het Duitse Xanten verbond. De basis van de Via Romana is de Romeinse Limesstraat, die als leger- en handelsroute, nederzettingen en forten met elkaar verbond. Dit zijn slechts enkele van de ingrediënten die een spannende ontdekkingsreis terug in de tijd naar de Romeinse beschaving mogelijk maken. Meer informatie is te vinden op www.spannendegeschiedenis.nl.
De Romeinse munt meenemen als souvenir?

Dat kan! De VVV Groesbeek en tingieterij De Tinnen Roos bieden speciale geschenksets aan, bestaande uit vijf munten met de afbeeldingen van Romeinse keizers die in hun leven iets hebben betekend voor de regio.