Ernest Faber is door NEC aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van de club in het nieuwe seizoen. Faber komt over van PSV waar hij sinds 2012 als assistent aan het werk was. Hij bewandelt daarmee de omgekeerde weg van de vorige week vertrokken Ruud Brood als hoofdtrainer van NEC. NEC is niet de eerste club waar Ernest Faber aan de slag gaat als hoofdtrainer, eerder vervulde hij die rol al bij FC Eindhoven, waarmee hij verdienstelijk presteerde.

Ernest Faber begon zijn profcarrière bij PSV, maar maakte zijn debuut bij NEC. De club huurde van Faber van de Eindhovenaren. Tussen 1992 en 2004 speelde Faber vervolgens bijna non-stop voor PSV.

Ernest Faber gaf eerder dit jaar al aan weer ambities te hebben om ergens hoofdtrainer te worden. Ook Roda JC onderhandelde met Faber, maar die club kreeg ‘nee’ te horen. Ernest Faber tekent een contract voor twee seizoenen bij de Nijmegenaren.

Directeur Bart van Ingen is zeer content met de aanstelling van Ernest Faber. Vooral de al brede ervaring van Faber als beginnend trainer wordt gezien als zeer positief. Tevens staat hij bekend als iemand met oog voor de eigen jeugdopleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.