Op het Waalstrand kun je prima zandkastelen, zandmonsters of andere zandfantasieën bouwen. Het Dijkmagazijn nodigt kinderen uit om op woensdag 1 juli zandbouwsels met schelpen, stenen en andere vondsten te versieren.

De stranden in Beuningen liggen vol bouwmateriaal om kunstzinnig mee aan de slag te gaan. En wie goed kan jutten, vind van alles om het zandbeeld op te sieren: van aangespoelde colafles tot versleten werkhandschoen van een stoere schipper. Water en zand zijn dé speelmaterialen voor ieder kind. Ze zijn gratis, in overvloed en je kunt er lekker mee kliederen. Van zandkastelen tot…. sculpturen. Oftewel, een fantasiebeeld dat je zelf of samen met anderen maakt. Een draak, een popster of je lievelingsdier. Alles kan en niets is te gek. Er is ruimte zat om te experimenteren en uit te proberen tot hoe hoog je kunt bouwen. Met een beetje klei maak je de zaak wat steviger. En met schelpen en stenen is je sculptuur te versieren. Na afloop worden er foto’s van je kunstwerk gemaakt, zodat je een herinnering hebt, ook als het water en de wind je beeld weer tot los zand uiteen laten vallen.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

Waalwoemi: Zandkastelen bouwen, woensdag 1 juli 14.00-16.00 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max 20 kinderen van 8 tot 13 jaar. Kosten € 2,50.
(Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.
Info en evt. reserveren hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.