Van 30 april tot en met 9 mei 2016 heeft de Giro d’Italia in principe voorrang boven andere activiteiten, zo heeft het college van B. en W. besloten. Het besluit is nodig om de voorbereiding van het wielerevenement in het hemelvaartweekend van 2016 mogelijk te maken.

Gemeente begint al met voorbereidingen
Afgelopen vrijdag kondigde Giro-organisator RCS aan dat de Giro in mei 2016 zal starten in Gelderland. Hoewel de komst van het evenement pas in september helemaal definitief zal zijn, wordt door de gemeente alvast gestart met de voorbereiding. De Giro is een groot evenement dat veel bezoekers op de been zal brengen. De gemeente verwacht een flinke belangstelling van partijen in de stad om activiteiten te organiseren of een standplaats aan te vragen rondom de Giro d’Italia. Om de Giro überhaupt mogelijk te maken, legt de gemeente een voorlopige claim op de openbare ruimte. Dat betekent dat de Giro in principe prioriteit heeft boven andere activiteiten, zoals andere evenementen, terrassen, standplaatsen en de markt. Terrasvergunningen en standplaatsen worden daarom van 30 april tot en met 9 mei 2016 ingetrokken, afhankelijk van het ruimtebeslag van de Giro d’Italia. Daarnaast zullen de markt en mogelijk evenementen kunnen worden beperkt.

Het gaat om een voorlopige maatregel, zo benadrukt wethouder Binnenstad en Evenementen Ben van Hees: “Een belangrijke reden om de Giro naar Gelderland te halen is de economische spin-off. We gaan uiteraard een maximale inspanning leveren om te zorgen dat ondernemers hun werk kunnen doen. Maar de Giro is ook een groot evenement dat een fiks ruimtebeslag legt op de stad. Over de details wordt nog gesproken met RCS en vooruitlopend daarop hebben wij besloten de Giro ruim baan te geven.”

De gemeente gaat zodra de details van de route van de Giro d’Italia en het ruimtebeslag van het evenement bekend zijn, in gesprek met betrokken ondernemers en zoekt samen met hen naar een passende oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.