Het benefietfeest BASTA@BREBL heeft het enorme bedrag van €3.242 opgeleverd! Ruim 300 mensen tilden vrijdag 12 juni in het Honigcomplex de voetjes van de vloer voor het goede doel, en dansten de hele nacht door op live bands en DJ’s. De avond vol bands, DJ’s en activiteiten werd georganiseerd door ideële kringloopwinkel, lunchcafé en culturele huiskamer Basta. De loterij, de verkoop van hapjes en Afrikaanse en tweedehands spullen, en donaties leverde in totaal een bedrag van €1.621 op. Stichting Overal heeft besloten het initiatief te ondersteunen het heeft het bedrag verdubbeld naar €3.242. Deze opbrengst overstijgt alle verwachtingen!

De opbrengst van het feest gaat geheel naar stichting Bona Baana. Met de opbrengsten wordt de bouw van klaslokalen in Oeganda ondersteund, via stichting Care for Others (CFO). Al in 1998 heeft stichting Bona Baana de bouw van de Alwa technische school in het noordoosten van Oeganda mede mogelijk gemaakt. Bij Care For Others leren deze jongeren een vak tot metselaar, houtbewerker of krijgt men een computertraining. Als de vakopleiding is afgerond, worden ze begeleid met het opstarten van een eigen bedrijfje. In Oeganda wonen 1,2 miljoen weeskinderen door HIV/aids. Jongeren krijgen vaak de zorg over hun kleinere broertjes en zusjes. Mede daardoor komen vele kinderen er alleen voor te staan. Met extra lokalen kan de vakopleiding voor jongeren uitgebreid worden met een training automechanica en een koksopleiding, en krijgen kansarme jongeren kans op een betere toekomst.

Basta organiseert als ideële kringloopwinkel, lunchcafé en culturele huiskamer meerdere culturele activiteiten per jaar. Met akoestische jamsessies, exposities, spellenavonden en duurzame Do It Yourself workshops proberen we het Nijmeegse leven een beetje leuker te maken. Alle opbrengsten gaan naar goede doelen in binnen- en buitenland. Het benefietfeest BASTA@BREBL was het eerste benefietfeest dat Basta organiseerde.

Kijk voor meer informatie over Basta en het benefietfeest op www.bastanijmegen.nl of op de Facebook: www.facebook.com/bastanijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.