Het programma bij LUX vanaf donderdag 25 juni tot woensdag 1 juli. Onder meer twee filmpremières  te zien bij LUX, maar ook een speciale studentenavond en debat.

v.a. DO 25/06/15 Filmpremière Prins – Sam de Jong
v.a. DO 25/06/15 Filmpremière Papa Ou Maman – Martin Bourboulon
DO 25/06/15 Dans Eindpresentatie ArtEZ Dans
ZO 28/06/15 Special FilmOntbijt
ZO 28/06/15 Special LUXdocs: Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice
MA 29/06/15 Special Studentenavond@LUX
MA 29/06/15 Filmdebat SBP Zomerfilmreeks: Erbarme Dich + inleiding & nagesprek
DI 30/06/15 Special Sneak Preview
WO 01/07/15 Special LUXdocs: Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice

 

Vanaf donderdag 25 juni
Filmpremière
Prins – Sam de Jong
Prins vertelt het duistere verhaal van straatschoffie Ayoub die stapelverliefd is op Laura. Helaas is Laura al bezet. Terwijl hij op allerlei manieren probeert haar hart te veroveren, komt hij Kalpa tegen – een zware crimineel met een paarse Lamborghini Diablo. In zijn naïviteit denkt Ayoub rijk en gelukkig te kunnen worden van dure auto’s en een nieuw paar Zanotti’s. Maar door Kalpa’s invloed begint Ayoubs wereld uit elkaar te vallen. Zijn vrienden willen niet meer met hem omgaan en hij krijgt problemen met zijn moeder en zus. Ayoub komt voor een ultieme keuze te staan: de liefde of de criminaliteit.
Prins komt voort uit een aantal korte films en een documentaire gedraaid in Amsterdam-Noord. Om dichtbij de realiteit van een multiculturele samenleving te blijven, koos regisseur Sam de Jong voor niet-professionele acteurs, geschoolde acteurs, rappers en kickboksers. Het is zijn eerste professionele speelfilm en gaat over thema’s als macht, identiteit, status en zelfvertrouwen.
LUX Mariënburg, regulier tarief

 

Vanaf donderdag 25 juni
Filmpremière
Papa Ou Maman – Martin Bourboulon
Florence en Vincent Leroy zijn het ideale echtpaar. Ze hebben allebei fantastische carrières, een schijnbaar perfect huwelijk en drie schatjes van kinderen. Achter deze façade schuilt echter een stel dat al jaren op elkaar is uitgekeken. Als ze dezelfde droombaan in het buitenland krijgen aangeboden, wordt hun relatie één grote nachtmerrie. De handschoenen gaan uit en het voormalige koppel verklaart elkaar de oorlog. Vol strijdlust doen zij er alles aan om vooral niet de voogdij over de kinderen te krijgen.

De Franse komedie Papa Ou Maman ging in première tijdens het Festival international du film de comédie de l’Alpe d’Huez waar hij de publieksprijs won. Met ruim 3 miljoen bezoekers was de film in Frankrijk een groot succes.
LUX Mariënburg, regulier tarief

 

Donderdag 25 juni
Dans
Eindpresentatie ArtEZ
De ArtEZ Dansacademie in Arnhem leidt gedreven dansstudenten op en staat ieder jaar weer garant voor een nieuwe generatie danskunstenaars met een geheel eigen signatuur. LUX biedt deze dansers en dansmakers van de toekomst graag een podium. Kom kijken en bewonder deze kersverse lichting van ArtEZ, voordat ze over de rest van de Nederlandse en internationale danspodia uitzwermen. In hun eindpresentatie wordt er, naast werk van de eigenzinnige en talentvolle ArtEZchoreografen, werk gedanst van bekende gerenommeerde én van jonge up-and-coming choreografen als Ann van den Broek, Marco Goecke, Nicole Beutler, Jasper van Luijk en Maurise Causey.
LUX Mariënburg, 20.30 uur, € 12,50

 

Zondag 28 juni & woensdag 1 juli
Special
LUXdocs: Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice
Wanneer backpackers arriveren in een klein dorp in de binnenlanden van Laos, blijkt hun komst een twistpunt voor de plaatselijke bevolking en vooral voor de relatie tussen twee jeugdvrienden. Ondanks de goede bedoelingen van de backpackers, leidt hun aanwezigheid tot ontwrichting. Je voelt de ongemakkelijkheid die ontstaat wanneer de jongeren het dorp binnendringen. Het is zo herkenbaar en gênant dat het plaatsvervangende schaamte oplevert.

150628 & 150701 LUXdocs Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice

Banana Pancakes and the Children of Sticky Rice is een complex East-meets-West-verhaal in een rijke en confronterende filmtaal. De film van Daan Veldhuizen (Stories from Lakka Beach) veroordeelt niet in goed en kwaad, maar kaart de culturele crash aan in niet mis te verstane beelden en scènes.
Omdat we zo enthousiast zijn over deze documentaire vertonen we het, naast de reguliere LUXdocs-vertoning op woensdagavond, een keer extra op zondag 28 juni! De exacte tijd maken we t.z.t. bekend.
LUX Mariënburg, 19.30 uur, regulier tarief

 

Maandag 29 juni
Filmdebat
SBP Zomerfilmreeks: Erbarme Dich + inleiding & nagesprek
Een daklozenkoor wordt uitgenodigd om repetities van de Matthäus Passion bij te wonen. In een leegstaande kerk zijn zij het publiek en vormen ze een eenheid met koor en orkest. Iedere aanwezige heeft een eigen reden om hier te luisteren naar dit muziekstuk van Bach, dat de lijdensweg van Christus verhaalt en ieder jaar rond Pasen wordt opgevoerd.

150629SBP Filmdebat Erbarme Dich

Rob van Gerwen (estheticus en docent aan de Universiteit van Utrecht) leidt de film kort in en gaat na de film in gesprek met kerkhistoricus Peter Nissen (hoogleraar Spiritualiteitsstudies aan de Radboud Universiteit en predikant) over de rol van ‘het schone’ in de film. Hoe ervaren wij steeds weer nieuwe schoonheid binnen de Matthäus Passion? En hoe kan een stuk dat zoveel verdriet schijnt op te wekken, tegelijkertijd zoveel schoonheid bevatten?
LUX Mariënburg, 19.00 uur, regulier tarief

Openingstijden Kassa LUX Mariënburg
MA t/m ZA: 11.30 – 22.15 uur
ZO: 09.30 – 22.15 uur
Tel. 024 3816859

Openingstijden Kassa LUX Oranjesingel
Dagelijks: 11.30 uur tot een kwartier na aanvang laatste voorstelling
Tel. 024 3816859

Openingstijden Café LUX
ZO t/m DO: 09.00 – 01.00 uur
VR & ZA: 09.00 – 02.00 uur
De keuken is dagelijks geopend van 09.00 – 12.00 (ontbijt), 09.00 – 16.00 uur (lunch) en vanaf 17.30 uur (diner)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.