Na het startsein van wethouder Turgay Tankir boden Nijmeegse ondernemers gisteren in het stadhuis gezamenlijk op de eerste vaatjes Nieuwe Haring tijdens de HaringParty Nijmegen. De veiling werd eerder een week uitgesteld in verband met de verlate vangst van de Nieuwe Haring. De organisatie is blij dat ook dit jaar weer een belangrijke donatie kan worden gedaan aan twee goede doelen; De stichting Fieldwork Foundation en de stichting NEC Doelbewust.

Na een hartelijk welkom van Ton van Gaalen, een van de initiatiefnemers van de Nijmeegse HaringParty gevolgd door een korte uitleg over de activiteiten van de goede doelen Fieldwork Foundation en NEC Doelbewust werd ook dit jaar voorafgaand aan de veiling ‘Het Haringmaatje’’ uitgereikt. ‘Het HaringMaatje’ is een jaarlijkse onderscheiding voor personen die zich op bijzondere wijze voor de HaringParty inzetten. Deze ereprijs ging dit jaar naar Sjaak van Rijswijk van Flavius Assurantiën & Financiën.

Opening door wethouder
Nadat wethouder Turgay Tankir als een ware keurmeester de haring goedgekeurd had gaf hij het startsein voor de achttiende HaringParty Nijmegen.

De veiling werd ook dit jaar geleid door notaris Klaas Albert Veerbeek van Dirkzwager Advocaten & Notarissen, bijgestaan door zijn steun en toeverlaat: Schele Daan uut de Krayenhofflaan.

De veiling startte met een veiling op Amerikaanse wijze. De notaris stelde vooraf steeds het bedrag vast dat het vaatje moest opbrengen. Zodra het vooraf vastgestelde bedrag bereikt was, kon diegene die met zijn bod het bedrag rond maakt zich de eigenaar van het vaatje noemen. Er werden 3 vaatjes Nieuwe Haring volgens dit systeem geveild en deze gingen naar Jan Maters namens de Club van 19, Huub van den Bosch van Quinfox, die bracht zijn vaatje weer terug in de veiling, deze ging vervolgens naar Maarten Thoonen van GHW Assurantiegroep en het laatste vaatje volgens het Amerikaanse systeem ging naar Kristie Lamers van Stadscafé Tout.

Veiling
Tot slot werden er 3 vaatjes per opbod geveild aan de hoogste bieders; deze gingen naar het kersverse HaringMaatje 2015, Sjaak van Rijswijk van Flavius Assurantiën & Financiën. Ruud Boekhoorn van aannemersbedrijf R. Boekhoorn , ook hij bracht zijn vaatje weer terug in de veiling en vervolgens werd Hans van Delft van het Vlaams Arsenaal de eigenaar hiervan. Het laatste vaatje ging naar Jack Bongers van Jac. Bongers dranken.

De totale opbrengst voor de veiling bracht ruim € 23.000,- op en Ruud Boekhoorn rondde dit bedrag namens Tribes, het nieuwe bedrijf van Marcel Boekhoorn, af naar een mooie € 24.000,- voor de twee goede doelen. Fieldwork Foundation zet zich breed in om het leed in Nijmegen te verzachten. Dat kan bijvoorbeeld zijn, een dagje uit voor kinderen die te maken hebben gehad met huiselijk geweld. NEC Doelbewust initieert, ondersteunt en organiseert maatschappelijke projecten en activiteiten in de regio Nijmegen en levert daarmee een positieve bijdrage aan de leefbaarheid in wijk en straat.

Het jaarlijkse initiatief van Ton van Gaalen, Ton Hendriks en Frans Hendriks wordt ondersteund door de OSRN (NEC Business Associates). Tijdens de bijeenkomst waren de dranken gesponsord door Jac. Bongers dranken. JuPla (Jongerenplatform van ondernemers) verzorgde belangeloos de uitvoering van de horeca. De gemeente stelde de Schepenhal ter beschikking. Dolynn Communication & Events is de jaarlijkse organisator.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.