Op 13 en 14 juni 2015 van 11.00 tot 17.00 uur nodigen wij, 4 Brummense tuinen, u uit om ze een bezoek te brengen. De deelnemende tuinen zijn het Rhienderenseveld, de Brummense Overtuin, Hofstede het Holt en Tuin aan ’t Leusvelt. Het is bijzonder aantrekkelijk om de tuinen per fiets te bezoeken en tegelijkertijd te genieten van het mooie buitengebied van de gemeente Brummen.

Het Rhienderenseveld, Voorsterweg 85, 6971 KA Brummen, heeft als bijzonderheid ronde vormen in het ontwerp toegepast en worden geaccentueerd in de borders en de beukenhagen. De kleuren van de bloemen in de borders meanderen door de tuin. De landschapstuin heeft Engelse invloeden, een wilde bloemenweide, een vijver en doorkijkjes naar het coulissen landschap. In de tuin presenteren twee kunstenaars hun beelden. Voor beeldhouwer Jack Jonas is de natuur zijn grote inspiratiebron. Piet van Middelaar heeft leren wachten. Stenen hebben weet van dat wachten. Al eeuwen lang wachten de stenen, ruw en vormeloos.

De Brummense Overtuin, Arnhemsestraat 39, 6971 AP Brummen, ligt in het hart van Brummen. De voortuin is formeel met buxusvakken. In de parkachtige achtertuin ligt een fraaie langwerpige vijver. Verder zijn er pergola’s, een bosvijver en een prieel omgeven door verhoogde beplanting.

Tuin aan ’t Leusveld, Rhienderensestraat 16, 6971 LS Brummen, is een romantische tuin omgeven door het natuurgebied ’t Leusveld en is dit jaar voor het eerst opengesteld. Er is een boomgaard, een grote vijver, zaailingen en gemengde borders.

Hofstede Het Holt, Spankerenseweg 55 6974 LB Leuvenheim. Tussen de Veluwezoom en de IJsselvallei ligt de boerderij uit 1783, geflankeerd door twee bakhuisjes. De tuin dateert uit 2006. Een graspad voert u door de hoogstamboomgaard. Verder zijn er borders, een kruidentuin en een paddenpoel.