Gelderland – Tot en met 27 mei kan elke blogger met sterke benen en een goede conditie zich aanmelden voor een ‘droombaan’ in de Gelderse streken. De job? In 100 dagen alle 5.000 kilometer fietspad van de vier Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek, fietsen en van de reis verslag doen op een blog. De vakantiebaan blijkt gewild onder de sportieve Nederlanders, in een paar dagen tijd hebben zich al meer dan 400 sportieve bloggers aangemeld.

Een ‘droombaan’ voor sportieve nieuwe media fanaten. “We zijn verheugd dat er veel interesse is om 100 dagen te komen fietsen in Gelderland. Uiteraard erg leuk, maar ook hard werken: honderd dagen fietsen-50 kilometer per dag, en daarbij ook nog schrijven, fotograferen en filmen is een flinke opgaaf”, aldus Hanneline Oosting, projectmanager van Toerisme Gelderland.

Unieke campagne
“Door één fietser in 100 dagen alle 5.000 kilometer te laten fietsen en de avonturen met Nederland te delen op een blog, zetten we de Gelderse streken als vakantiebestemming op een unieke manier in de etalage. “We vragen onze Facebook, Twitter en Instagram communities ons te vertellen waar de fietser onderweg moet stoppen. Zo bepalen onze bewoners en bezoekers voor een groot deel wat de fietser (m/v) gaat zien en doen en zien en horen we dus ‘echte’ verhalen van ‘echte’ mensen”, zegt Oosting.

Veel reacties op social media
De promotie en aanmeldingen voor dit unieke project zijn sinds de bekendmaking op donderdag 7 mei jl. flink losgebarsten. Op Twitter, Facebook en Instagram worden de potentiële deelnemers opgeroepen zich op te geven. Dit heeft geresulteerd in duizenden websitebezoeken en meer dan 400 aanmeldingen. De oproepen worden flink gedeeld via Facebook en Twitter. De reacties op de ‘droombaan’ zijn zeer positief . Van 66 keer als training de Oude Holleweg oprijden tot iemand die destijds op 8-jarige leeftijd al kilometers wilde maken en van een verjaardagsfeestje in Rotterdam verdween om naar Antwerpen te fietsen. Een sportieveling heeft nu al zenuwkriebels over de uitslag en een ander ziet zichzelf al helemaal als fietsend ambassadrice van ‘haar’ prachtige provincie.

Tot en met 27 mei kan iedereen zich aanmelden via 5000kmgeldersestreken.nl. Rond 1 juli gaat de tocht van start. Deze unieke online campagne maakt deel uit van de landelijke “Gelderland levert je mooie streken..” campagne, die als doel heeft de Gelderse streken als vakantiebestemming onder de aandacht te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.